Fostul șef DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu scapă de control judiciar după ce instanța supremă a revocat această măsură preventivă în dosarul în care sunt acuzați de mai multe infracțiuni, relatează Mediafax. Decizia poate fi atacată.

Lucian Onea, fostul sef al DNA PloiestiFoto: captura tv

„Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpații Onea Lucian Gabriel și Negulescu Mircea prin ordonanțele nr.19/P/2018 din 25.09.2018 ale Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată în minuta de vineri a instanței supreme.

Decizia poate fi contestată.

Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea (fost șef DNA Ploiești), pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă.

În fapt, cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.