Un cetăţean român, angajat al unui hotel din centrul Romei, este internat la Spitalul de boli infecţioase „Lazzaro Spallanzani” din capitala Italiei cu simptome de gripă compatibile cu cele provocate de coronavirus. Autoritățile sanitare urmează să stabilească în urma testelor dacă bărbatul este infectat, dar spun că el nu a intrat în contact cu cei doi turiști chinezi aflați la Roma în cazul cărora a fost confirmată maladia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Departamentul pentru Sănătate şi Integrare Socială al Regiunii Lazio a venit cu precizări oficiale legate de cazul muncitorul internat la Spitalul Spallanzani, suspect de infectare cu noul virus: „În ceea ce priveşte muncitorul de la Hotel Palatino, au fost adoptate toate măsurile prevăzute de protocoalele operative. S-a constatat faptul că persoana nu a avut niciun contact direct cu cele două cazuri confirmate. Prin urmare, vor fi efectuate toate controalele prevăzute de procedurile ministeriale. Situaţia nu este îngrijorătoare”.

Potrivit autorităților sanitare italiene, vineri la Spitalul de boli infecţioase „Lazzaro Spallanzani” sunt internate 12 persoane suspecte, iar alte 32 sunt ținute sub observație.

Surse apropiate spitalului Spallanzani din Roman confirmau pentru HotNews.ro că un cetăţean român a fost internat pe 30 ianuarie cu simptome de gripă, fiind suspect de infecţie cu coronavirus.

Bărbatul, identificat de presa din Peninsulă ca fiind Marian C., născut în 1978, a ajuns la Urgenţe la spitalul din localitatea Tivoli în jurul orei 17.00, ora locală. La triaj, a declarat că a intrat în contact cu cetăţeni chinezi în hotelul din centrul Romei unde lucrează. Astfel, personalul medical a aplicat protocolul de izolare şi a alertat spitalul de boli infecţioase Spallanzani din capitală.

Pacientul a fost transportat cu o ambulanţă specială şi internat în regim de izolare. Se aşteaptă rezultatul analizelor.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Spallanzani Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate pe teritoriul Italiei - doi turiști chinezi - "au fost izolate" şi că "persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populaţie".