​Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri, de la ora 17,00, pe ordinea de zi a şedinţei fiind teme legate de moţiunea de cenzură şi congresul partidului, care urmează să aibă loc la finalul lunii februarie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unor surse social-democrate citate de Agerpres, principala temă va fi moţiunea de cenzură depusă joi. Un alt subiect important aflat pe ordinea de zi va fi organizarea congresului.

Este posibil să fie luate în discuţie propunerile venite din partea tuturor membrilor de modificare a statutului, dar şi stabilirea datei congresului.

PSD a depus joi o moţiune de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Aceasta va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au decis Birourile permanente reunite. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.