Candidatul USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi seară, pentru Mediafax, că Gabriela Firea, a ajuns să pună gaj la ANAF clădirile și o parte din autobuzele Societății de Transport București (STB), Primăria Capitalei fiind în incapacitate de plată.

Nicusor DanFoto: Agerpres

"Gabriela Firea, care este un comunicator foarte bun - ar fi fost frumos să fie și un administrator foarte bun - nu poate să explice cum de a ajuns o primărie care are aproape un miliard de euro să fie în incapacitate de plată. A ajuns să pună gaj autobuze la ANAF. Societatea de Transport București, în noimebrie, avea datorii neplătite de jumătate de miliard de lei. Pentru că unele din aceste datorii erau către ANAF, Primăria s-a dus și a pus gaj clădirile STB și o parte din autobuze, pentru ca această proprire să fie amânată”, a afirmat Nicușor Dan.

El a spune că, așa cum este situația bugetului în acest moment, primarul general este constrâns "la niște măsuri obligatorii".

"În primul rând, trebuie să echilibreze financiar, pentru că Bucureștiul este în incapacitate de plată. Trebuie rezolvate patru probleme extrem de urgente. Una este traficul, a doua, care este conectată cu traficul, poluarea, a treia este a termoficării (...) și a patra este a clădirilor cu risc seismic. 95% din activitatea primarului o să fie să repare aceste găsuri uriașe pe care administrațiile precedente le-au lăsat. Apoi, trebuie făcute reglaje la toate celelalte servicii. (...) E nevoie de un acord politic înainte de alegeri pentru că chestiunile sunt dureroase și e mai bine să le promitem direct. Trebuie restructurat aparatul și cheltuielile. Trebuie să facem un audit pe compartimentele primăriei să vedem de câți oameni este nevoie pentru ca acel serviciu să fie plătit. Trebuie restructurat unde sau personal sau cheltuielile sunt deficitare. Primul lucru cu care aș începe este însănătoșirea financiară și funcțională a acestui organism. Oamenii sunt foarte conștienți de această gaură neagră care este Primăria Capitalei”, a mai afirmat Nicușor Dan.