O femeie din Constanța care avea nevoie de acte pentru pensie a fost nevoită să și le caute singură într-o arhivă a Agenției de Plăți și Inspecții Sociale unde documentele erau depozitate în saci, pe jos sau pe rafturi într-o clădire degradată, cu mucegai, unde erau inclusiv anvelope. Ministrul anunță că a cerut Casei Naționale de Pensii Publice, Inspecției Muncii și ANPIS să îi prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cazul femeii din Constanța a fost prezentat de Digi 24, unde aceasta a susținut că a încercat să obțină documente aflate la Agenția Județeană de Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS) pentru a dovedi în instanță că are dreptul să fie încadrată pentru o pensie mai mare. A fost trimisă și la București și, într-un final, a ajuns din nou în Constanța. Ea spune că a ajuns să caute singură actele într-o arhivă, într-o o hală degradată, cu mucegai.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacționat pe Facebook, anunțând că a cerut Casei Naționale de Pensii Publice, Inspecției Muncii și ANPIS să îi prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor.

"Nu avem condiții potrivite, nu avem resurse să facem investiții dar totuși nu ne putem bate joc de niște documente, pentru orice scop au fost ele depuse de către cetățeni la instituțiile publice. Există o limită, chiar și în condiții în care nu dispui de spații potrivite, sub care nu poți permite abandonarea de documente. Ești dator să cauți soluții. Un geam, o curățenie poți face indiferent de cât de limitate sunt resursele pentru instituțiile publice care lucrează cu publicul respectiv dețin arhive de documente", a scris pe Facebook Violeta Alexandru.