Primăria din orașul Rovinari, județul Gorj, vrea să construiască un stadion cu peste 1,6 milioane de euro, bani de la CNI, deși echipa din localitate este în Liga a IV-a. "Nu cred că nu vom găsi echipă să joace, pentru că în momentul de față sunt echipe în județ care se ceartă să joace la Târgu-Jiu și cărora, cu siguranță, le vom putea oferi sprijin ca să vină să joace la Rovinari”, argumentează primarul Robert Filip, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Primăriei Rovinari vor să investească 1,6 milioane de euro într-un stadion modern, de Liga a II-a, cu bani de la Compania Națională de Investiții.

Primarul Robert Filip recunoaște că echipa din oraș este în Liga a IV-a, însă se declară convins că, după finalizarea lucrărilor, va găsi alte formații din județ care să joace pe noua arenă.

ȚStadionul va fi unde este baza sportivă din Rovinari, în jurul bazei sportive. Baza o păstrăm pentru că este o bază foarte bună, în care s-au investit peste 400.000 de euro în trecut, păstrăm baza și în jurul ei va fi stadionul cu locuri de parcare, săli de recuperare, de mese, vestiare, de ce au nevoie sportivii. Va arăta ca un stadion modern de Liga a II-a, de asta ne și chinuim să ne autorizăm pentru Liga a II-a. Nu cred că nu vom găsi echipă să joace, pentru că în momentul de față sunt echipe în județ care se ceartă să joace la Târgu-Jiu și cărora, cu siguranță, le vom putea oferi sprijin ca să vină să joace la Rovinari”, a spus Robert Filip.

El susține că, în cel mult două săptămâni, ar putea să înceapă procedura de licitație a noului stadion.

"În momentul de față suntem în stadiul de proiect tehnic. În maximum două săptămâni va fi gata proiectul tehnic, după care depunem actele la CNI, ca să se țină procedura de licitație. Costurile vor fi suportate de către CNI, cu o mică contribuție din partea primăriei. Valoarea e posibil să ajungă undeva la 1.600.000 de euro, e un stadion care va fi autorizat pentru Liga a II-a”, a declarat, corespondentului Mediafax Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Consilierul local Laurențiu Chivu susține că nu înțelege ce rost are investiția, dacă nu există echipă de Liga a II-a în oraș.

"Mi se pare o mare utopie. Orașul Rovinari are priorități mult mai mari, cum ar fi subsolurile, anveloparea blocurilor, acoperișul, dotarea spitalului, școlile, grădinițele. În orașul Rovinari stadion avem, noi avem echipă de Liga a IV-a, ce să facem cu acel stadion? Să-l ținem muzeu doar pentru a veni o altă echipă din Liga a II-a să joace din când în când acolo?”, a spus Chivu.

Stadionul ar urma să aibă peste 2.000 de locuri, nocturnă, vestiare, două tribune pricipale și săli de pregătire fizică.