Preşedintele USR, Dan Barna, spune că textul moţiunii de cenzură depuse joi de PSD, împreună cu UDMR, "depăşeşte chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ", iar parlamentarii Uniunii nu vor vota "pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am spus deja că nu vom vota pentru nimic care să înlesnească întoarcerea PSD la putere. Pentru dezastrul din cei trei ani de guvernare Dragnea nota de plată nu a fost încă achitată. Nu pot însă să nu remarc faptul că textul moţiunii de cenzură depusă de PSD depăşeşte chiar şi limitele cele mai de jos ale bunului simţ", a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

El spune că, disperat să îşi apere baronii locali, partidul cu doi foşti preşedinţi trimişi la închisoare nu se jenează să folosească astăzi termeni precum "demnitate" şi "integritate" în funcţia publică. De asemenea, partidul care voia să scoată România din Europa avertizează azi că drumul ţării nu este spre est, spune Barna. "Într-adevăr nu este, dar ei sunt ultimii oameni care pot pretinde că sunt interesaţi în mod onest de o Românie occidentală şi prosperă".

PSD și UDMR au depus joi moțiunea de cenzură cu titlul "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației românești". Reprezentanții celor două partide susțin că Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Conducerea Parlamentului a decis ca moțiunea - semnată de 208 parlamentari PSD și UDMR - să fie citită în plen luni, 3 februarie.