Două maşini au căzut în râul Olt după ce platforma pe care se aflau a lovit un parapet de protecţie, la Brezoi, în judeţul Vâlcea, potrivit Mediafax. Atât șoferul autoutilitarei cât și pasagerul au fost duși la spital.

Accident ValceaFoto: ISU Valcea

UPDATE 12.54 Pompierii au găsit joi, în râul Olt, al doilea autoturism căzut în apă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu. Poliţiştii au stabilit, după primele cercetări, că în accident a fost implicat numai TIR-ul care transporta pe o platformă autovehicule, nefiind implicat şi un alt autovehicul, deoarece nu au fost descoperite urme care să ateste existenţa unei alte maşini

Potrivit Poliţiei Vâlcea, scafandrii au căutat dimineață în apă şi posibile victime, după ce martori au declarat că platforma a lovit şi o maşină care circula pe drum.

Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea, accidentul s-a produs puțin după miezul nopții, când șoferul unei autoutilitare de transport vehicule, un bărbat de 27 de ani din Argeș, ar fi pierdut controlul din cauza oboselii, a distrus parapetul din beton și s-a răsturnat în râul Olt.

Din cele 8 mașini transportate au mai fost găsite 6, două ajugând în râul Olt.

De asemenea, martorii au spus că autoutilitara a lovit un alt autoturism care venea din sensul opus, care la rândul lui ar fi ajuns în râul Olt.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, pompierii militari au scos până acum din apă o mașină.