Procesul din Senatul SUA privind procedura de destituire a președintelui Donald Trump s-ar putea încheia încă de vineri cu achitarea liderului de la Casa Albă, susțin mai mulți politicieni republicani, relatează agenția Reuters, preluată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatorul republican John Barrasso a declarat miercuri că este posibil ca procesul să se încheie vineri, fără ca vreun martor să fie audiat, în pofida încercărilor democraților de a convoca mai mulți martori, în special pe fostul consilier John Bolton.

Întrebat când ar putea avea loc votul privind decizia de achitare sau condamnare a lui Trump, Barrasso a răspuns că probabil vineri după-amiază sau mai târziu în aceeași zi.

Alți senatori republicani au prezis un rezultat similar în conversațiile cu reporterii.

Cotidianul The New York Times a relatat duminică că Trump l-ar fi informat pe Bolton, în august, că dorește să continue suspendarea acordării asistenţei financiare destinate Ucrainei până când oficialii de acolo vor coopera cu investigațiile ce vizau lideri ai Partidului Democrat, inclusiv fostul vicepreședinte Joe Biden, candidat la președinția SUA.

În acest context, democrații au cerut din nou ca fostul consilier John Bolton să fie audiat în procesul din Senatul SUA privind demiterea președintelui Donald Trump, care este acuzat că a condiţionat oferirea asistenţei financiare destinate Ucrainei de lansarea unei investigaţii privind adversarii săi politici.

Trump a declarat săptămâna trecută că nu dorește ca Bolton să depună mărturie.

Fostul consilier prezidenţial pentru Securitatea Naţională a declarat la începutul lunii ianuarie că este dispus să participe la audieri în Senat în cadrul procesului de destituire a lui Trump.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.