Poliția Ilfov face verificări la școala din Bragadiru, după ce pe o învățătoare au usturat-o ochii și a evacuat toții elevii clasei sale, oamenii legii verificând dacă într-adevăr s-au folosit substanțe dezinfectante care ar fi putut afecta copiii, anunță IPJ Ilfov.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În cursul zilei de astăzi (miercuri - n. red.), polițiștii orașului Bragadiru s-au sesizat din oficiu, în urma materialului prezentat în mass- media, cu privire la faptul că, după efectuarea unor activități de curățenie la Școala numărul 1 din Bragadiru, ocazie cu care s-ar fi folosit si o substanță dezinfectantă pe bază de clor, mai mulți elevi au acuzat stări de rău. În temeiul sesizării polițiștii orașului Bragadiru s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea de verificări și investigații, în vederea stabilirii situației de fapt și de drept, cât și pentru luarea măsurilor legale ce se impun. De asemenea, s-a relaționat cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ilfov, aceștia deplasându-se la unitatea școlară, unde au efectuat verificări potrivit competențelor ce le revin”, anunță IPJ Ilfov, citat de Mediafax.

O învățătoare de la Școala numărul 1 din Bragadiru a scos toți elevii clasei la care preda afară din unitatea de învățământ și a alertat și părinții, după ce au usturat-o ochii în timpul orelor de curs, ea urmând să dea explicații inspectorilor școlari pentru gestul său.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Ilfov au precizat pentru Mediafax că învățătoarei au început să îi lăcrimeze ochii în timp ce se îndrepta spre fereastra clasei. În acel moment, fără a se consulta cu directorul școlii, ea le-a spus tuturor elevilor că trebuie să părăsească sala de clasă și au ieșit cu toții în curtea unității de învățământ.

Mai mult decât atât, cadrul didactic i-a sunat pe părinții copiilor și le-a spus că trebuie să vină să îi ia de la școală, pentru că e posibil să fie afectați de substanțele cu care se dezinfectează școala. O parte dintre copii au fost duși de familiile lor la spital pentru investigații suplimentare.

Ulterior, precizează sursa citată, deși nicio altă persoană nu s-a simțit rău, la fața locului a fost chemată o echipă a Direcției de Sănătate Publică, care a constatat că totul este în regulă.

Oficialii ISJ Ilfov spun că, începând din 20 ianuarie, în școală se folosește pentru ștergerea obiectelor de mobilier, în fiecare seară, cloramină, cu o centrație de 2%, dar acest lucru nu este un pericol pentru elevi și cadrele didactice.

În cursul zilei de joi o echipă de la Inspectoratul Școlar va merge pentru a discuta cu învățătoare, aceasta urmând să dea explicații pentru modul în care a alertat pe toată lumea, deși nu a existat nicio problemă.