Primarul Gabriela Firea, aflată în plină campanie electorală pentru un nou mandat, a venit în ședința de miercuri a Consiliului General București echipată cu halat și cu mască de protecție pentru a se "proteja de virușii guvernamentali” și s-a lansat în noi atacuri la adresa Cabinetului Orban. Și consilierii PSD au venit cu halate și cu măști de protecție, dar și cu pancarte cu mesaje precum "Virușii la guvernare".

Firea cu mascaFoto: Captura video

"Am venit cu măști de protecție și halate și eu, și consilierii generali. Ne protejăm de virușii guvernamentali", a declarat Gabriela Firea în deschiderea ședinței de Consiliu General al Municipiului București (CGMB).

Ea a lansat un nou atac la adresa Guvernului Orban, vorbind despre "multe împrumuturi, puţine alocaţii, puţine pensii".

De asemenea, primarul Capitalei a continuat să prezinte "situația reală" a cazurilor de gripă, prezentând cifre mult mai mari decât cele raportate de alte autorități și atacând din nou Guvernul, care stă cu mâinile în sân.

Firea a susținut că sunt peste 1.905 de cazuri de gripă raportate doar la școlile de stat din Capitală, însă că pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică figurează 92 de cazuri de gripă în Bucureşti.

Ea a mai susținut că fenomenul este în creștere, iar "Guvernul nu ia în serios această problemă" și "stă cu mâinile în sân", fiind precocupat să privatizeze sistemul de sănătate.

"Este îngrijorător faptul că Guvernul nu ia în serios această problemă. Nu este cazul să speriem populaţia, dar nici să stăm cu mâinile în sân şi să pregătim, spre exemplu, acţiuni de privatizare a sistemului de sănătate de stat. Cred că acestea sunt priorităţile naţionale şi nu ameninţările cu controale abuzive la Primăria Municipiului Bucureşti. Am pregătit deja un birou cu scaun, calculator, pâine, sare, ştergar, aşa cum am promis. Aşteptăm controalele asmuţite de domnul premier asupra Primăriei Capitalei", a afirmat Firea.