Guvernul vrea ca alegerile anticipate și alegerile locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Guvernul OrbanFoto: gov.ro

"Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână", a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Ea a exclus posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm", a spus Turcan.

Ea s-a declarat convinsă că Ludovic Orban va fi în continuare desemnat premier, dar "vom susţine declanşarea alegerilor anticipate".

Mandatul primarilor este de 4 ani, iar ultimele alegeri locale au avut loc în 5 iunie 2016.