Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, a fost retras din funcția de consul la Strasbourg printr-o hotărâre adoptată marți de Guvern, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

"A fost adoptat proiectul de hotărâre de guvern pentru eliberarea consulului de la Strasbourg, în persoana domnului Pîrvulescu (Sorin Adrian Pîrvulescu - n.r.), dacă nu greşesc. (...) Cunoaşteţi cazul acestui consul de la Strasbourg, numit de ministrul de Externe la acea vreme, Teodor Meleşcanu, acesta fiind fiul vitreg al demnitarului. Motivul retragerii domnului Pârvulescu din funcţia de consul de la Strasbourg este că hotărârea respectivă nu a produs efecte juridice, respectiv domnul în cauză nu a preluat mandatul respectiv", a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Sorin Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018.

Ulterior, Parchetul General a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, vizând modul în care fiul vitreg al acestuia, Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg.