Secretarul general al Guvernului Antonel Tănase a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței Executivului, un proiect de hotărâre care prevede predarea patrimoniului și a arhivei Institutului Revoluției Române din 1989 către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Am să vă rog, dacă sunteți de acord, să suplimentăm ordinea de zi de astăzi cu două proiecte de hotărâre de Guvern. Primul proiect de hotărâre pe care vi-l propun, proiect de hotărâre privind stabilirea destinației patrimoniului fostului Institut al Revoluției Române din 1989. Facem un protocol de predare-primire și va prelua Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, patrimoniul și arhiva", a afirmat secretarul general al Guvernului Antonel Tănase, marți, în debutul ședinței de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a replicat că este de acord cu această hotărâre și că o aștepta de mult.

Reamintim că în ultima ședință de Guvern din 2019, a fost adoptată o ordonanță de urgență pentru desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

Sursa: Mediafax