Trei broaște de sticlă, specie extrem de rară care trăiește în Bolivia și alte părți din America Centrală și de Sud, au fost văzute pentru prima oară în 18 ani. Denumirea vine de la faptul că broaștele sunt cu-adevărat transparente, cântăresc doar 70-80 de g și au 19-24 de mm.

broasca de sticlaFoto: Wikipedia

Ele au fost duse la un centru special care mai găzduiește și un celebru cuplu, Romeo și Julieta, o pereche de broaște rare de apă.

Micile amfibii au pielea atât de transparentă încât li se pot vedea organele interne prin burtă.

Cercetătorii au găsit broaștele în Parcul Național Carrasco, situat la est de orașul Cochabamba, în cadrul unei misiuni de salvare a unor reptile și amfibii al căror habitat este amenințat de un proiect hidroelectric, scrie BBC News.

"Redescoperirea acestei specii ne oferă o rază de speranță pentru viitorul broaștelor de sticlă, una dintre cele mai charismatice amfibii din lume, dar și pentru alte specii”, au spus pentru AFP membri ai echipei de cercetători.

Cele trei broscuțe au fost duse la centrul pentru protejarea amfibiilor de la muzeul Alcide d'Orbigny, unde cercetătorii speră să le facă să se înmulțească.