Șansele să treacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului sunt mici la acest moment, a declarat, marți, la RFI, deputatul PSD Valeriu Steriu. El spune că, matematic, mai sunt necesare 5 voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Valeriu Steriu spune că PSD începe marți discuții cu alte grupuri parlamentare și crede că unii parlamentari neafiliați ar putea vota moțiunea de cenzură.

El recunoaște că șansele moțiunii de cenzură sunt mici în acest moment, dar speră că situația se va schimba: ”Într-adevăr, matematic nu sunt șanse la acest moment, dar astăzi avem o primă sesiune, cel puțin la Camera Deputaților, în care vom mai începe discuții, negocieri, cu alte grupuri parlamentare”.

"În clipa de față alături de PSD sunt doar cei din UDMR, dar celelalte grupuri parlamentare pot să participe, sunt chiar și deputați și senatori neafiliați, care la rândul lor pot veni. Este nevoie matematic de încă cinci voturi și cu siguranță se pot identifica aceste cinci voturi”, a susținut Steriu.

Deputatul PSD Alfred Simonis a declarat, luni, că PSD va depune moțiunea de cenzură până la sfârșitul săptămânii. Guvernul Orban urmează să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, miercuri, în Parlament. PSD are în acest moment 200 de deputați și senatori. Cu voturile UDMR, care a anunțat că sprijină demersul PSD, sunt 230. Pentru a fi demis Guvernul este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul de mandate, mai exact 233.