Peste 1.400 de îmbolnăviri de gripă au fost înregistrate, marți, în școlile din București, anunță primarul Gabriela Firea, subliniind că deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie în Capitală.

GripaFoto: AGERPRES

”În Bucuresti au fost raportate azi dimineata (marți, n.r.), de la cabinetele scolare medicale de stat, 1404 cazuri de gripa sezoniera. 185 in sectorul 1, 152 din S2, 224 in S3, 205 in S4, 240 in S5, 397 in S6. Cifra este valabilă doar pentru scolile de stat. Aceasta este cu mult mai mare, având în vedere că Primaria Capitalei, prin Assmb, nu are pârghiile legale pentru a afla datele din școlile private, de la medicii de familie si de la spitale”, a scris pe Facebook primarul.

Firea a reafirmat că Primăria Capitalei și primarii de sector nu pot închide școlile, deoarece decizia o ia Ministerul Sănătății, pe baza informatiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educației. „Ieri (luni, n.r.), așa cum afirmam la Comandament, în Bucuresti erau 939 de cazuri de gripă, raportate de medicii din școlile de stat. (...) Deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie de gripă la nivelul Capitalei”, a mai precizat ea.

De asemenea, ea a mai susținut că STB intensifică măsurile de dezinfecție a mijloacelor de transport și va distribui măști sanitare.