Epidemia de coronavirus - care a ucis peste 80 de oameni - trebuie luată foarte în serios de către autoritățile din România, pentru că virusul este extrem de agresiv, a declarat, luni seară, președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful statului a declarat, răspunzând unei întrebări, că așteaptă concluziile tehnice ale comitetului interministerial constituit pentru a dispune măsuri împotriva coronavirusului.

"Trebuie să luăm această chestiune foarte, foarte în serios. Pare un virus foarte agresiv și sunt de părere că ne vom pregăti cât se pare de bine", a declarat președintele Klaus Iohannis, spunând că nu are motive să creadă că Guvernul "nu își va face treaba la modul cel mai serios".

Întrebat cum este posibil ca în China să poată fi construite două spitale în 10-15 zile, iar în România să dureze atât de mult, Iohannis a răspuns: "Sunt proceduri total diferite. În China funcționează sistemul autocrat, care dispune și execută. La noi este sistem democratic, cu reguli europene, care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțarea. Recunosc, pentru spitalele regionale a durat prea mult și sper să găsim forme de accelerare a procedurii".