Australia a confirmat luni al cincilea caz de îmbolnăvire cu coronavirus, oficialii din domeniul sănătății anunțând că este vorba despre o femeie de 21 de ani care a călătorit de la Wuhan la Sidney înaintea interdicțiilor de călătorie impuse de China, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Femeia a călătorit cu un zbor direct și a dezvoltat simptomele în termen de 24 de ore, prezentându-se la o unitate de urgență, a declarat șeful direcției de sănătate din New South Wales, Kerry Chant.

”Pacienta a fost imediat izolată”, a afirmat Chant. Primele patru cazuri de infectare cu virusul gripal din Australia s-au înregistrat sâmbătă, unul în Melbourne și trei în Sydney, autoritățile anunțând că se așteaptă la mai multe îmbolnăviri datorită volumului mare de călători dintre Australia și China. Oficialii au declarat luni că lucrează alături de autoritățile chineze despre modalitățile de evacuare a aproximativ 100 de copii și tineri australieni din Wuhan.

”Lucrăm pe mai multe fronturi, în primul rând să ne asigurăm... că există sprijin pentru acești cetățeni australieni și lucrăm la asta, ca și alte țări, pentru a încerca să ne asigurăm că pot reveni în Australia”, a declarat luni ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat.