Legile privind intervenția polițiștilor s-au schimbat de duminică: Care sunt noile reguli de legitimare și control corporal, când pot intra agenții într-o locuință și cum se prezumă săvârșirea unei acțiuni violente

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:33 Actualitate | Esenţial


Persoana retinuta de politie
Foto: Facebook / Politia Romana
Duminică au intrat în vigoare mai multe modificări de lege ce instituie reguli noi privind procedurile de legitimare, control corporal, al bagajelor sau al vehiculului și precizează condițiile în care polițistul poate folosi forța sau conduce o persoană la secție, informează Poliția Română.

Pe lângă regulile de acțiune ale polițistului, sunt introduse ”garanții suplimentare pentru respectarea drepturilor cetățeanului”, se spune într-un comunicat de presă.

Principalele modificări aduse legislației actuale, potrivit Poliției Române:

”Este înăsprit cadrul juridic pentru o serie de fapte antisociale, precum refuzul persoanei de a da relații pentru stabilirea identității sale sau organizarea de petreceri private în spațiul public, în proximitatea imobilelor cu destinația de locuințe.

Polițistul are dreptul să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

Totodată, acesta are dreptul să conducă o persoană la sediul poliției, atunci când: nu s-a putut stabili (pe loc) identitatea acesteia, ori exista motive verosimile pentru a bănui că identitatea declarată nu este reală sau documentele prezentate nu sunt veridice; din cauza comportamentului, locului, momentului, circumstanțelor, ori bunurilor aflate asupra sa, creează motive verosimile pentru a bănui că pregătește sau a comis o faptă ilegală; prin acțiunile sale periclitează viața, sănătatea sau integritatea corporală, a sa ori a altei persoane sau ordinea publică; luarea unor măsuri legale, pe loc, ar putea crea un pericol pentru aceasta sau pentru ordinea publică.

Persoana este condusă la cea mai apropiată unitate de poliție la care se poate realiza identificarea sa, verificarea situației de fapt și, după caz, luarea măsurilor legale.

Verificarea situației de fapt și, după caz, luarea măsurilor legale față de persoana condusă la sediul poliției se realizează de îndată, fără a depăși 8 ore de la momentul inițierii deplasării.

În situația în care identitatea persoanei nu a putut fi stabilită, din motive obiective, termenul de 8 ore se poate prelungi cu perioada necesară stabilirii identității, verificării situației de fapt și, după caz, luării măsurilor legale, fără a depăși 12 ore de la momentul inițierii deplasării. Vechea lege prevedea un termen de 24 de ore.

Se introduc garanții pentru persoana condusă la sediul poliției, aceasta având următoarele drepturi: de a fi informată cu privire la motivele conducerii la sediul poliției, înainte de inițierea măsurii; de a fi informată cu privire la drepturile ce-i revin; de a contesta măsura dispusă; de a fi asistată de un avocat și de a comunica direct cu acesta; de a solicita informarea unui membru de familie sau a altei persoane pe care o indică; de a fi asistată de un medic; de a-i fi informați părinții, tutorele sau reprezentantul legal, dacă este vorba de un minor; de a primi o copie a procesului-verbal întocmit cu aceasta ocazie.

De asemenea, polițistul are dreptul de a pătrunde, în orice mod, într-o locuință sau în orice spațiu delimitat ce aparține ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimțământul acesteia sau al reprezentantului legal, pentru a salva viața sau integritatea corporală a unei persoane, dacă există indicii ca în acel spațiu este o persoană aflată în pericol.

Totodată este introdusă prezumția săvârșirii unei acțiuni violente împotriva polițistului, dacă persoana care a fost avertizată să nu se apropie continuă să se apropie de polițist. Acțiunea persoanei dă dreptul polițistului de a interveni, utilizând forța, proporțional și strict cât este necesar pentru a înlătura pericolul și pentru a lua măsurile legale necesare.”
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

48015 vizualizari

 • -6 (76 voturi)    
  Acum sa vedeți ABUZURI... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:40)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  ...din partea Poliției.
  Așa este la noi ,din extrema in extrema.
  Dacă intra cu forța intr-o locuința și nu găsește nici o fapta gravă , cine plătește daunele provocate ?!
  • +23 (37 voturi)    
   Corect (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:49)

   mopsu [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   cum poti demonstra ca a fost un abuz ? Va trebui , cei care au cu ce, să-și cumpere camere video ca -n Anglia, iar legea să prevadă pedepse pentru ,, organ,,...
  • -2 (44 voturi)    
   "Mai multe catuse" au votat romanii! (Duminică, 26 ianuarie 2020, 13:21)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   "Mai multe catuse" au votat romanii!

   Cazul Caracal este "de manual" privind incompetenta Organelor (Politie, Procuratura, Servicii, etc).

   Gradul in care organele astea raspund in fata populatiei (care, dealtfel, le plateste salariile si pensiile, GRASE) este intre zero si deloc.

   Cum s-au gandit ei, Organilii, sa rezolve? Cu mai multe catuse pentru populatie. Vivat!

   Dar populatia traitoare pe meleagurile astea ccum a raspuns? Votand pe cei care promiteau "si mai multe catuse!"

   Vivat Talibanatul din Carpati!
   • -7 (15 voturi)    
    ~ (Duminică, 26 ianuarie 2020, 15:32)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    dupa cum arata poza, vor fi la spte,
    deci, nu se vor mai lauda, ca dna nutzi sau mazarel primarul.
    dar, nici pt. permanentii la vuvuzela si oteveuri si latrinnae nu vor mai fi ..placeri.
    nu mai e ce'a fost ....
    • +1 (17 voturi)    
     M-ai prins! N-am inteles nimic. (Duminică, 26 ianuarie 2020, 15:56)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     M-ai prins! N-am inteles nimic. Mai citesc o data...mai beau o cafea...iar citesc...cine stie?
     • +9 (13 voturi)    
      Lege 192/2019 initiatori (copy - paste): (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:10)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      LEGE pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice
      Initiator: 2 deputati+senatori, din care:
      deputati - PSD: Iordache Florin
      senatori - PSD: Dan Carmen Daniela

      http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17867
     • +3 (9 voturi)    
      pt ca (Duminică, 26 ianuarie 2020, 19:51)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      printr'o minune, titlul a fost inocuit, de cineva, cu acel semn, nesemnificativ.
      deci, era vorba de catuse, care, desi pot fi mai multe, vor fi mai discrete si mai brutale. '
      una e cu bratzari in fata, care pot fi aratate, si alta cu mainile legate la spate.
      cam asta e diferenta. mai brutal si mai discret.
  • +11 (11 voturi)    
   O diferenta (Duminică, 26 ianuarie 2020, 14:21)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   intre prosti si destepti este faptul ca desteptii "se descurca" iar prostii nu. In acest caz, avem un grup de destepti care stiu sa traga jarul pe turta lor. Restul sunt cei fara de care desteptii ar muri de foame.
  • +5 (17 voturi)    
   Pai de ce cu forta ? (Duminică, 26 ianuarie 2020, 17:23)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   Ei mai intai suna la sonerie , iar dumneata le deschizi usa , pentruca nu ai nimic de ascuns. Ei verifica in casa si ,dupa ce isi cer scuze , pleaca. A verifica nu inseamna a perchezitiona !
   • +8 (12 voturi)    
    Așa e cu teoria , dar practica .... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 21:14)

    DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    Poate sunt la duș ,când suna la ușă organu’. Iar neuronul de sub cașchetă o sa tragă concluzia ca nu vreau sa deschid...
    Legea lui Carmen Dan sa-l apere pă Dracnea de furia poporului...
    Deci ?!
   • +8 (14 voturi)    
    de ce sa deschid? >:( (Duminică, 26 ianuarie 2020, 23:11)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    Poate ca fac dragoste... sau poate am diaree si sunt pe WC... sau poate pur si simplu am chef sa lenevesc in pat...
    Sau poate nici macar NU SUNT acasa!!
    Care-i chichirezu'? Cum i se pune pata cuiva sa ma hartuiasca, poate sa inventeze "suspiciuni rezonabile"? sau ce-or fi ele? Si sa navaleasca peste mine oricum? Fara sa plateasca?
    UNDE sunt sanctiunile pentru aceia care-mi sparg usa degeaba??!! >:(
    Statul acesta este un DUSMAN al propriilor lui cetateni!! E PLIN de legi care dau la tooot soiu' de ciumeti puteri abuzive!
    • +3 (5 voturi)    
     Spiritul civic (Luni, 27 ianuarie 2020, 8:23)

     Omics [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Contribui și tu, făcând efortul de-a deschide ușa, la salvarea unor victime precum Alexandra Măceșanu. Semănam cu atentatorul de la târgul de Crăciun de la Berlin. M-au înconjurat polițiștii cu armele îndreptate spre mine și m-au legitimat. Am făcut pe supăratul, dar regret. Puteam să am mai mult spirit civic.
  • +9 (17 voturi)    
   Nu-i asa (Duminică, 26 ianuarie 2020, 21:09)

   vudejea [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   Politistii tineri sunt foarte ok, educati si temeinic testati psihologic...Daca ati observat, majoritatatea covarsitoare a politistilor de strada sunt tineri, educati, isteti..Au scos bolsevicii din strada...Probleme adevarate o sa fie cu jandarmii si cu "localii", in majoritatea lor niste berbeci angajati pe pile, pe nepotisme si pe bani ! Cat despre lege in sine, va reamintesc ca avem probabil cea mai blanda politie din lume ! Brutalitatea politiei din tarile asa zis civilizate e dincolo de ce se vede si in filme...Am obiceiul sa observ cu atentie purtarea oamenilor...Va asigur ca politistii nostri sunt mai blanzi si decat cei din tarile nordice!Pe de alta parte, doar cei care nu muncesc specific nu stiu cat de grea , de dificila, e munca cu "omul"..Ei, imaginati-va ca politistii au de-a face zilnic, la munca, in majoritatea lor, doar cu "oamenii gunoaie"...Sincer, imi pare rau de ei...Cateodata, nu intodeauna ';)
 • +24 (30 voturi)    
  hm (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:11)

  zicsieu [utilizator]

  vroiam sa criu ceva cu ura dar mai bine dau copy paste la titluri de articole

  Poliţist filmat în timp ce încălcă legislaţia rutieră de două ori.

  Polițist din Timișoara, filmat în timp ce încălca legea fără să îi pese vreo clipă

  Omul legii încalcă legea. Un polițist a fost filmat în timp ce conduce o mașină de Poliție și încalcă prevederile Codului Rutier

  Un poliţist a bătut până la desfigurare o femeie pe care o chemase la curăţenie. "Mi-a spus că ies doar cu picioarele înainte"
  • +17 (23 voturi)    
   O RUSINE (Duminică, 26 ianuarie 2020, 14:17)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui zicsieu

   Una din cele mai NESIMTIE intituii de teroare din ROMANIA, cu salarii NESIMTITE, pensii speciale, pensionari anticipate etc etc. MILITIA ceausiat era mai curata decat aceste otrepe.
 • +17 (27 voturi)    
  Sună corect ... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:13)

  fdaniel [utilizator]

  Dar uităm că aceste prevederi (care funcționează în SUA sau UK) au ca beneficiari o gașcă de foști milițieni șpăgari, Garcea angajat doar pt un salariu bun și pensionare la 40 de ani :(
 • +22 (34 voturi)    
  Ca pe vremea militienilor... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:13)

  morometu [utilizator]

  Tu om de buna credinta vei fi legitimat pe strada pentru ca...''se prezuma'' ca ...Sau ti se vandalizeaza locuinta pentru ca ''se prezuma'' ca... Sa nu va mirati, cand din motive de convingeri politice va veti trezi cu militienii in casa... Norocul vostru este ca acum detinerea valutei este legala. Cred ca stiti la ce ma refer??? Dar, in bucatarie, sigur aveti arme albe.
  • +12 (12 voturi)    
   ..si in caz ca n-au gasit nimic .... infractiune (Duminică, 26 ianuarie 2020, 15:21)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui morometu

   se numeste abuz din partea organului sau mai bine zis infractiune

   daca mai si reclami disparitia unei mari sume de bani din casa dupa acea descindere...au cam pus-o organele

   au fost cazuri cand berbecii au confundat strada cu aleea avind aceeasi denumire
   • +5 (5 voturi)    
    Depinde de Procuror și Judecător... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 21:19)

    DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    In procesele de contencios administrativ , judecătoarele și judecătorii tineri și fără experiența de la fond ,dau câștig de cauza instituțiilor de forța....
    La apel Dumnezeu cu mila.
   • +5 (7 voturi)    
    Oamenii corecti reusesc sa dovedeasca (Luni, 27 ianuarie 2020, 1:57)

    morometu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    ...abuzurile? Ce gluma buna! Este vorba de mentalitati, de educatie. Isi cunosc foarte bine...infractorii din subordine si chiar sunt ''tovarasi'' de pahar, de gagicute, ii atentioneaza cand e vreun pericol. Poate daca cunosteati mai bine comportamentul din vremea militienilor, nu ati fi tratat asa simplist cuvintele insirate intr-o lege. Ati fi constat ca si atunci erau legi dar, daca erai tanar si aveai plete sau perciuni, erai legitimat pe strada.Daca nu le placea privirea ta, te luau la sectie si te bateau fara sa lase urme in ficat... Acum cine face legea intr-o localitate? Primarul, militianul si preotul... Ce ii intereseaza pe ei ce scrie pe hartie? Dar chiar are rost sa citeasca o lege???
 • +14 (36 voturi)    
  Stat politiensc (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:18)

  Ragnar [utilizator]

  Cum adica ati facut aceasta lege ca sa respectati si mai mult drepturile omului cand voi ati dat militianului puterea sa te duca la sectie doar pentru ca asa vrea el.
 • +22 (28 voturi)    
  Inca o lege scrisa de un organ (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:22)

  ipolitic [utilizator]

  O mostra de intelepciune:
  Art. 32. – (1) Persoana condusă la sediul poliției are următoarele drepturi:
  .......................................
  e) de a solicita informarea unui membru de familie sau a altei persoane....
  Adica am dreptul sa SOLICIT. Am dreptul sa cer, sa rog, sa insist..Multumesc frumos.
  De curiozitate, am citit proiectul de lege. E o culegere epocala de ambiguitati. Ca de obicei.
 • 0 (52 voturi)    
  Mai multe drepturi pentru politisti (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:27)

  ggiiggii [utilizator]

  Ce abuzuri visati mah acolo?
  Am 40 de ani, nu a venit niciodata politia la mine la usa, nu a intrat niciodata la mine in casa, nu am fost niciodata legitimat pe strada, nu am primit nicio amenda pe strada( exceptie cele 3 amenzi de circulatie, din care 2 de rovigneta). Daca iti vezi de treaba ta, politia nu face abuzuri.
  Daca esti cinstit si iti vezi de treaba ta, nu ai de ce sa iti faci griji ca politia va face abuzuri.
  • +14 (18 voturi)    
   Ai fi uimit... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:47)

   TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Nici eu n-am suferit abuzuri din partea politiei. Dar am vazut o multime de articole, inregistrari video, plangeri etc, in tara sau peste hotare. Pana si Godina a sesizat, in cele din urma, uscaturile din ograda politiei. Toate astea sunt facaturi? Stii cum se spune, raul triumfa cand oamenii buni nu fac nimic.

   Asta cu: nu mi s-a intamplat, deci nu exista...

   Pentru numele lui D-zeu, ai net, foloseste-l, informeaza-te !!!
   • -5 (11 voturi)    
    Bah baiatule... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 21:04)

    ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

    Nu am zis niciodata ca nu exista, sau ca nu sunt cazuri de abuzuri din partea politiei.
    Evidentiam faptul ca...daca iti vezi de treaba ta, si nu te crezi zmeu, buricul pamantului, boss, traficant si altele, sunt destul de mici sansele sa te "abuzeze" politia.
    Da, sunt prosti, corupti, cretini si sunt mii de cazuri si filmulete in care iti etaleaza idiotenia dar asta nu ii face neaparat "abuzatori".
  • +8 (10 voturi)    
   De ex. : am solicitat poliția , (Duminică, 26 ianuarie 2020, 21:28)

   DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   pt. tulburare de posesie iar organul mi-a dat amenda pt. tulburarea liniștii publice și a pus pe făptuitor martor pe procesul verbal. Pe terenul meu, in centrul Bucureștiului.
   Evident ca am luat măsuri împotriva organelor, dar ...timp pierdut ,bani ,nervi,etc.
   Dacă face o plângere falsa,vecinul ca a auzit un strigat de ajutor din imobilul meu ,când sunt plecat in concediu, ce fac?! O sa-mi spargă usa ?
   Dau in judecată pe banda rulantă poliția ?!
 • +19 (27 voturi)    
  ...un angrenaj ruginit, inchistat de zeci de ani! (Duminică, 26 ianuarie 2020, 13:20)

  Entiu [utilizator]

  Din pacate aceasta institutie a statului a ajuns intr-un hal fara de hal! Cine va avea curajul sa schimbe din temelii acest angrenaj ruginit, inchistat de zeci de ani. Degeaba se aduc intentii noi, alte imbunatatiri, dar in sistem ramin acolo aceleasi persoanee corupte, puturosi, aroganti si fara bun simt. Cauza acestei situatii este angajarea in aceasta institutie a tuturor plafonatilor si puturosilor care au relatii sau a caror parinti au o situatie materiala prospera!!!

  Pe actualii politisti nu ii intereseaza atributiile pe care le au in efectuarea meseriei conform fisei postului lor! Ei sunt interesati doar de un serviciu stabil si care in ultima vreme nu le da batai de cap!!!

  Asta este politistul roman: un plafonat ratat, fudul, dar care are doua-trei facultati si cel putin un ,,master”!!
  Pe acesti politisti cine ii vede si ii inlocuieste?
 • +17 (21 voturi)    
  Aiurea (Duminică, 26 ianuarie 2020, 14:16)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Politistul are o singura obligatie - sa fie sluga mafiei care conduce si jefuieste tara.

  Ca ia spaga, ca termina fraudulos Gagademia de Politie, ca e complice cu infractorii, ca este el insusi un infractor (=plagiator sau șantajist) astea se stiu prea bine, pentru ca POLITIA = MILITIA ceausista cu nume shimbat. Blocarea masinilor pentru mitingul Ciumei Rosii de la Targoviste este O MARE RUSINE a acestei institutii compromise, dar aparate de tovarasul „liberl” Vela si gupul lui de la PNL = USL + PDL.
 • +10 (26 voturi)    
  De azi: Politist = Interlop (Duminică, 26 ianuarie 2020, 14:17)

  mircea112 [utilizator]

  Politistii erau niste interlopi mascati dar de azi....Vai de fundul nostru!
 • -1 (19 voturi)    
  Numai si numai abuzuri. (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:31)

  ggiiggii [utilizator]

  Iesi in oras, te imbeti si faci scandal...vine politia si te abuzeaza.
  Conduci cu viteza excesiva, sau beat, te opreste politia, nu vrei sa sufli, nu vrei sa te legitimezi, ameninti cu relatiile tale...politia te abuzeaza.
  Dai petrecere cu manele la 3 dimineata intr-o zi de Marti...vine politia si te abuzeaza.
  Spargi seminte si bei o bere la scara blocului, trec unii pe langa tine si nu iti place cum s-au uitat, faci scandal....vine politia si te abuzeaza.
  Te duci la meci, arunci cu brichete si scaune pe teren....vine politia si te abuzeaza.
  Devastezi o masina parcata pe locul tau "de veci"....vine politia si te abuzeaza.
  Sicanezi in trafic, te dai jos si faci scandal...vine politia si te abuzeaza.


  Numai si numai abuzuri...
  • +9 (11 voturi)    
   Esti fratele Biancai Dragusanu (Duminică, 26 ianuarie 2020, 23:22)

   TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Si calatoresti impreuna cu un prieten, te opreste militia si va da o bataie sora cu moartea.

   Esti o femeie din Mures impuscata din greseala in cap (9 feb. 2019) in timp ce orgamele trageau dupa o masina in miscare.

   Barbat ucis de jandarmi la Vatra Dornei (2019) prin pulverizare de spray paralizant de la mica distanta.

   Politist care si-a amenintat colegii cu arma, la Bacau (2020).

   Martie 2018 Vaslui: persoana impuscata portal de un politist care a sustinut ca arma i s-a descarcat accidental.

   Am pastrat ce e mai "bun" pentru la urma: criminalul de la Perla, agentul de politie Gheorghe Vladan.

   Daca mai vrei, mai am. Eventual mai poti gasi astfel de cazuri si pe site-ul APADOR-CH.
  • +8 (8 voturi)    
   din pacate.... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 23:37)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   ... in cazuri din astea Politia se face ca ploua!
   Eventual, daca faci o sesizare, te iau pe TINE la intrebari!
 • -5 (7 voturi)    
  suna bine... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 21:48)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. sa speram ca legea va fi aplicata cu buna credinta.
  • +5 (7 voturi)    
   Buna credinta ...cand vor avea mentalitatea... (Luni, 27 ianuarie 2020, 1:33)

   morometu [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   politistilor din SUA sau UK. Pasiunea militienilor este sa abuzeze oameni slabi, sinceri, corecti iar de la escroci primesc mita.
 • -8 (12 voturi)    
  daca legea exista Dinca poate nu facea victime (Duminică, 26 ianuarie 2020, 22:04)

  leeloo2 [utilizator]

  Daca legea asta era in vigoar epolitistii nu ar mai fi stat si ar fi intervenit mai rapid in cazuri ca cel a lui Dinca. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
  • +7 (9 voturi)    
   pe pariu? >: (Duminică, 26 ianuarie 2020, 23:38)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui leeloo2

   Ca si daca legea ar fi existat, tot la fel ar fi decurs lucrurile? >:
 • +9 (9 voturi)    
  Politia din Iasi (Duminică, 26 ianuarie 2020, 22:37)

  robyzs [utilizator]

  Cautati pe net stirea cu Politistii din Iasi care l-au sunat si vizitat acasa pe un individ care a depus o reclamație online, asta este Politia din Romania.
 • -3 (9 voturi)    
  Doar spre comparatie, ... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 23:21)

  Eu the first [utilizator]

  ... daca in SUA te opreste politia pe autostrada, si ridici mainile de pe volan fara sa-ti ceara politistul ceva ce cere treaba asta, gen aratat actele, si politistul te impusca, sansele sa scape fara macar un avertisment pe linie de serviciu sunt foarte aproape de 100%. Daca in Germania te opui arestarii, sau incerci sa fugi, ai sanse tot aproape de 100% sa-ti tragi un soc de curent care te lasa fara cunostiinta, tot asa, cu sanse cvasi zero sa i se intample politistului ceva.

  Nu comentez despre diferenta de profesionalism dintre politistii de la noi si de la ei. Problema e insa ca daca nu-i dai politistului ce-i trebuie, instrumente legale cu care sa lupte cu infractorii, politistii care chiar ar vrea sa-si faca treaba o sa plece din politie, cand isi dau seama ca e imposibil sa faca o treaba ca lumea, si o sa ramanem tot cu incompetentii pe care-i stim. Nici un politist n-o sa intervina intr-o bataie pe strada daca stie ca risca sa fie si batut si sa mai ajunga si pedepsit disciplinar din causa unor prevederi legale restrictive.
  • +6 (8 voturi)    
   Oare, sincer, chiar vor sa se lupte cu infractorii (Luni, 27 ianuarie 2020, 1:44)

   morometu [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

   sau este mai comod sa ii apere ...pana la proba contrarie? Chiar credeti ca militienii nu isi cunosc infractorii din zona? Chiar credeti ca daca eu ma duc sa reclam pe vreunul dintre ei, ma vor lua in serios? La noi coruptia nu se putea dezvolta atat fara ajutoare. Ati incercat vreodata sa reclamati un abuz? Eu da! Si am fost tratat cu...dispret! Niste colorati mi-au ocupat abuziv un imobil? Si ce daca? A trebuit sa ma judec, sa ma plimb prin tribunale, sa platesc executori si in final, am inteles ca militienii ii cunosteau foarte bine pe ''ocupanti''. Erau''tovarasi''!
   • +1 (1 vot)    
    pentru ca cine sa ii verifice pe ei polistii??? (Luni, 27 ianuarie 2020, 12:38)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui morometu

    Poate ne povesteste cineva cum sunt verificati politistii in USA sau in Germania.

    Poate modul in care isi selecteaza personalul si le monitorizeaza ativititile zilnice nu fac posibila ajungerea in situatia in care politia este frate cu infractorul.

    Cand actualul Ministru al MAI ne prezinta un cazisor trebuie sa inteleaga dansul ca daca depune o floricica nu salveaza RO - sa se ocupe de marile cauri de coruptie din Politie si atunci dau cu palaria jos.

    Astept o ancheta seriasa si o serie de masuri normale care sa pot sa previna repetarea unui caz similar cu cel semnat in Caracal. Daca as fi fost in locul parintilor fetisoarei celea care a sunat la 112 as fi innebunit pe loc - desi fata a sunat si a dat toate amanuntele posibile politia si nu mai stiu cine nu au reusit sa localizeze locul - ba culmea a trimis semnalele in alta parte, mai mult a colaborat cu un traficant care in felul sau simplu l-a avertizat pe Dinca si astfel a grabit sfarsitul fetei... Nu pot sa cred cata prostie si indiferenta in acel caz - asa ca nu ma mira cazul Dvs.

    A dat ordin pe unitate Ministrul actual al MAI-ul ca de astazi se schimba pagina si cine nu lucreaza ca la carte isi pierde functia si locul de munca??? Daca DA sa faca publica declaratia sa.

    Pestele de la cap se impute si se curata de la coada.(dupa multi ani si cu mare greutate!)
 • +5 (5 voturi)    
  sa faca diferenta (Luni, 27 ianuarie 2020, 8:23)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  Politistii acum ar trebui sa se foloseasca de drepturile astea cu jmekerii de cartier cu interlopii cu tatuatii si maieuri mulate nu cu babute si batrani. Sa vedem. Cu interlopii nici n-ar trebui sa fie vorba de abuz :) orice manevra e permisa cu aia.
 • +5 (5 voturi)    
  verosimil (Luni, 27 ianuarie 2020, 10:14)

  sitizan [utilizator]

  "Verosimi" asta e cuvant greu, cred ca si sa-l citeasca i-e greu caschetei, dar sa-l si inteleaga...
 • 0 (0 voturi)    
  legea e neclara (Marţi, 28 ianuarie 2020, 12:01)

  hanu [utilizator]

  si sincer sa fiu pare scrisa de un politist.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by