Sute de persoane au protestat la Craiova împotriva implementării tehnologiei 5G

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 19:45 Actualitate | Esenţial


Protest Coalitia Stop 5G, la Bucuresti
Foto: Agerpres
Câteva sute de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul Craiovei, împotriva implementării tehnologiei 5G, relatează Agerpres.

Protestul a fost organizat după ce reprezentanţii societăţii civile din Craiova au votat, marţi, la finalul unei dezbateri publice cu tema „Tehnologia 5G, de la promisiuni la riscuri globale”, care a durat circa patru ore, pentru ca oraşul „să fie liber de 5G”.

Preşedintele Asociaţiei Civice pentru Viaţă (ACpV), conf.univ.dr.Luminiţa Simoiu, a afirmat că la nivel internaţional sunt mii de studii ale oamenilor de ştiinţă care au stabilit că radiaţiile electromagnetice nu numai că nu sunt neutre, ci chiar omoară, iar riscul pentru cetăţenii Craiovei este şi mai mare, pentru că aceştia sunt supuşi şi radiaţiilor ionizante de la Centrala de la Kozlodui.

„Medicii atrag atenţia asupra numărului tot mai mare de cazuri de cancer în această zonă, inclusiv la copii, din păcate. Poate nu întâmplător, potrivit unui studiu al INS, până în anul 2050 se estimează că regiunea din România în care se va înregistra cea mai mare rată a scăderii populaţiei este Oltenia, unde populaţia va fi la jumătate faţă de câţi suntem acum. În ultimele decenii radiaţia undelor electromagnetice s-a intensificat constant prin amploarea evoluţiei tehnologiei wireless. Sunt zeci de cazuri în zona noastră de persoane cu afecţiuni grave din cauza hipersensibilităţii la radiaţii electromagnetice pe care au căpătat-o în timp, inclusiv cancere cerebrale. Deja au început să se vadă efectele. Iar tehnologia wireless 5G va aduce o creştere uriaşă a poluării electromagnetice, într-un timp foarte scurt, pentru că în loc de turnuri cu antene la distanţe de câţiva kilometri unul faţă de altul, vor fi amplasate antene celulare de mici dimensiuni, dar foarte puternice, în medie la fiecare a treia locuinţă. În loc de 2.000 de sateliţi care orbitează Pamântul în prezent, vor fi în cel mai scurt timp 50.000 de sateliţi şi vor fi milioane de antene 5G”, a spus preşedintele ACpV, asociaţia care a organizat protestul, autorizat de către municipalitate.

Aceasta a mai afirmat că oamenii trebuie să se informeze din studii realizate de specialişti şi nu de la persoane fără expertiză, care îşi dau cu părerea în spaţiul public.

„Când este vorba de viaţa noastră şi a copiilor noştri, căutăm cei mai buni medici. Aşa trebuie să procedăm şi când ne informăm: să vedem cine este şi ce expertiză are cel care ne vorbeşte. În studiile ştiinţifice nu se porneşte de la idei preconcepute, iar oamenii de ştiinţă spun că această tehnologie este nocivă pentru sănătate şi pentru mediu. La Craiova a fost o dezbatere publică pe această temă la care au participat medici, biochimişti care au prezentat efectele radiaţiilor electromagnetice, radiaţii care vor fi şi mai puternice dacă se va implementa 5G. Am dat cuvântul experţilor din toate domeniile şi au fost reprezentate toate categoriile sociale din Craiova care au votat împotriva implementării tehnologiei 5G în Craiova, pentru un oraş liber de 5G. Le cerem autorităţilor craiovene să ţină seama de voinţa cetăţenilor, pentru că ei ne reprezintă, nu hotărăsc în numele nostru”, a mai spus preşedintele ACpV.

Organizatorii protestului împotriva 5G organizat la Craiova au afirmat că acţiunea se înscrie în cadrul protestelor "STOP 5G" organizate sâmbătă, 25 ianuarie, în 32 de ţări ale lumii, printre care şi în România, unde oraşe participante au mai fost Bucureşti, Braşov şi Râmnicu Vâlcea.

„Misiunea Coaliţiei STOP 5G este de a PROTEJA drepturile constituţionale ale cetăţenilor României, printre care dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul la un mediu curat, dreptul la proprietate, dreptul la intimitate, atât prin a STOPA DEMERSURILE GUVERNULUI ROMANIEI şi ale ANCOM ce privesc promovarea cu celeritate a implementării tehnologiilor 5G în România şi oprirea oricărui demers legislativ destinat implementării acestor tehnologii invazive, nesustenabile, experimentale şi dovedit a fi dăunatoare intregului ecosistem. Coaliţia STOP 5G are ca scop responsabilizarea tuturor actorilor sociali şi politici pentru angajarea răspunderii Instituţiilor Statului, a funcţionarilor şi a tuturor factorilor de decizie în raport cu necesitatea de a respecta drepturile constituţionale prin respectarea şi aplicarea PRINCIPIULUI PRECAUŢIEI care protejează viaţa, sănătatea oamenilor precum şi mediului natural”, se afirmă în comunicatul Coaliţiei STOP 5G din România.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20495 vizualizari

 • +46 (56 voturi)    
  au fost cel putin 2 carute cu prosti! (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 19:55)

  Antenistontel [utilizator]

  si doar una s-a rasturnat la caracal!
 • +43 (63 voturi)    
  hmmm (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:01)

  codyrocco [utilizator]

  Craiova? Oltenia? Zona care a dat omenirii pe Olguta, pe Veorica, pe Liviu, pe Nicolae [ala impuscatu`, mai specific]...
  Cum sa nu te bucuri cand vezi ca macar Vasluiul are scuza bauturii?
  • -4 (8 voturi)    
   Bautura (Duminică, 26 ianuarie 2020, 8:18)

   generatia-III-a [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

   Nu este
   Vasluiul "polul" rachierilor din Romania.
   • 0 (2 voturi)    
    Nu Stiu sa faca Pufoaika Oltenii ? (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:58)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui generatia-III-a

    Sau sunt puturoshi ?
  • +2 (4 voturi)    
   Romania? Europa? (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:46)

   Houdini [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

   Proteste similare au fost anunțate sâmbătă, 25 ianuarie în lume, dar și în câteva orașe din România, Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Braşov.
 • +37 (49 voturi)    
  Le sunt furati copiii de pe strada si ei (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:01)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  mor sanatosi in spitale de cand lumea.

  Acum apare 5G... Big problem!!
 • +29 (49 voturi)    
  Nu vă faceți griji! (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:01)

  Nyk1 [utilizator]

  Din primăvară, o veți avea primar pe doamna Olguța, iar dânsa se va ocupa personal ca Craiova să fie liberă de 5G.

  Vorba ceea: furăm liberi de 5G și o să fim și pe viitor!
  • +10 (10 voturi)    
   adevărul (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:13)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   e că volguța știe cu precizie unde are ea punctul G. Il mai găsește câteodată și bărbat-su.
   Dar 5G vericule, asta-i o mare problemă. De unde să facă ea rost de încă 4.
   • +2 (2 voturi)    
    are Tanda solutia: (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:53)

    Miky113 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    mai aprinde 4 lumanari cu aroma de psarica, si hopa 5G.

    apoi 6G, ... hiperG: un tort cu lumanari si arome de tot felul
 • +45 (63 voturi)    
  Asa se (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:02)

  deville2010 [utilizator]

  intampla cand ai praz in loc de creier si esti condus de Manda,Olguta si Stanescu -tractor.
 • +34 (40 voturi)    
  Coruptia ucide (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:13)

  bran [utilizator]

  In orasele unde coruptia este mare nimeni nu investeste ! Despre poluarea cu toate rablele euro0-3 aduse cu 200 euro nu se vorbeste . In Oltenia vor ramane doar batranii restul vor emigra in strainatate si in alte orase mai prietenoase cu mediul afaceri ! La ISU au gasit vreo 101 rude cine stie ce o mai fi in celelalte institutii !
 • +23 (31 voturi)    
  Se bat pt ciolan (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:26)

  Cataleya [utilizator]

  Trebuie sa fii de-a dreptul idiot sa nu iti dai seama ca tehnologia 5G nu poate fi stopata, asa cum nu poti sa stopezi evolutia telefoanelor mobile, a internetului sau a armamentului, din ce in ce mai sofisticate si mai performante.
  Doar ca acum se lupta fiecare pt a-si asigura portia la ciolan.
  In timp ce niste politicieni si afaceristi instiga lumea la proteste publice impotriva 5G, in spatele cortinei ei isi asigura drepturile asupra licentelor necesare pt implementarea tehnologiei, fiecare in zona lui de influenta.
  Peste 2-3 ani, cand tehnologia 5g va fi deja aplicata in intreaga lume, cei care vor castiga zeci si sute de milioane din afacere vor fi exact cei care astazi scot lumea in strada, prostindu-i pe oameni cu "apocalipsa"
 • +27 (35 voturi)    
  Folosesc fake-news pe post de stiinta... (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:43)

  leeloo2 [utilizator]

  Tot ce afirma respectivii sunt de fapt falsificari ale realitatii pe care fiecare si le insusesc mecanic si le repeta in cor ca niste drone.
 • +8 (22 voturi)    
  5g (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 20:58)

  feroviarul123 [utilizator]

  "într-un timp foarte scurt, pentru că în loc de turnuri cu antene la distanţe de câţiva kilometri unul faţă de altul, vor fi amplasate antene celulare de mici dimensiuni, dar foarte puternice, în medie la fiecare a treia locuinţă. În loc de 2.000 de sateliţi care orbitează Pământul în prezent, vor fi în cel mai scurt timp 50.000 de sateliţi şi vor fi milioane de antene 5G”"
  De fapt vor fi antene mici si de putere si mai mica. Se vor utiliza frecvente mici care se atenuează foarte repede . Oricum toată lumea are in casa un ruter wi-fi si 3-4 telefoane mobile. Costul noii rețelei va fi foarte mare, s-ar putea ca operatorii sa dea faliment înainte sa le instaleze. Dupa ce va eșua vor propune 6 G care iti va da de zece ori mai mult si tot asa mai departe. Cam multi sateliti s-ar putea sa se ciocneasca si la un moment dat sa nu mai poti sa iesi cu Enterprise in spatiu de atatia sateliți. Oricum daca consideram un satelit 100 milioane de euro 50 000 de sateliti costa un pic cam mult. Dar cand esti prost asculti orice.
  • +9 (13 voturi)    
   ha! (Duminică, 26 ianuarie 2020, 9:14)

   codyrocco [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   iti bati gura degeaba, argumentele rationale nu functioneaza la genul ala de persoane.
 • +30 (38 voturi)    
  Sunteti in siguranta (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 21:21)

  ggiiggii [utilizator]

  Pai bah Oltenilor...voi sunteti cu 150 de ani in urma civilizatiei...pana ajunge 5G la voi
  • -10 (10 voturi)    
   Nici la voi nu ajunge (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:41)

   Houdini [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Si la Bucuresti a fost protest !
  • +4 (4 voturi)    
   până (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:17)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   atunci, poate (dar nu-i sigur) iese și opaițul călăuzitor din Rahova, modelul de viață al craiovenilor.
   • +4 (4 voturi)    
    Fiul de Gratia ? (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:57)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Ramane dupa Gratii !
 • +32 (40 voturi)    
  interziceti soarele! (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 21:36)

  thebblack [utilizator]

  cel mai mare poluator electromagnetic la craiova si aiurea!
 • +22 (28 voturi)    
  Ipohondri? (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 21:47)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Parca pana acum vaccinurile erau problema. Sau avorurile altor femei, cumva le afecta familiile. Acum 5G. In curand apa calda.

  Cred ca fiecare e liber sa faca ce vrea, de exemplu sa se duca undeva unde nu exista 5G. Coreea d eNord e o optiune foarte buna, mai ales ca pentru cei nostalgici dupa cizmar va fi ca acasa.
 • +25 (31 voturi)    
  Greu greu.... (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 22:03)

  ABBV [utilizator]

  Copiii spun lucruri trasnite ? ...."conferentiar universitar, doctor" poftim ? Titlurile astea se dau din clasa a treia ?
  • +6 (6 voturi)    
   wow, (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:19)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

   uite bre de unde au început ăștia de la Spiru Haret să vândă licențele, dintr-a 3-a!!!
 • +14 (24 voturi)    
  Rau e sa fii prost... (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 22:28)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  .
 • +22 (28 voturi)    
  La așa ciurdă (Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 23:43)

  Calin_file_de_dosar [utilizator]

  Așa conferențiar!
  Patca răspândirea de informații false se pedepsește: chestia cu sute și mii de articole care demonstrează nocivitatea 5G e o aberație, nu o ia nimeni la întrebari pe pseudo-conferențiara asta?!
  • +6 (8 voturi)    
   Nu . . . (Duminică, 26 ianuarie 2020, 9:20)

   Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui Calin_file_de_dosar

   . . . in Romania poti spune orice aberatie ca nu te pedepseste nimeni. Ganditi-va la cucoana aia din Iasi care de ani de zile vorbeste numai prostii despre vaccinuri! A intrebato cineva de sanatate pana acum? Nu, desi au murit multi copii nevaccinati datorita faptului ca parintii lor idioti au pus botul la aberatiile ei!
  • +4 (8 voturi)    
   păcat că (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:24)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Calin_file_de_dosar

   a lipsit Greta Thunberg de la eveniment. Ea ar fi venit dar nu a găsit o modalitate de deplasare nepoluantă, pe bază de praz, tehnică care abia acum se chinuie să răsară din mânuțele harnicei viitoare primărizde de Craiova.
 • +9 (13 voturi)    
  Praz fermentat (Duminică, 26 ianuarie 2020, 9:18)

  NoFive [utilizator]

  Sfertodoctii astia nu stiu sensul cuvintului expertiza, insa stiu eu cum vine treaba adicatelea cu 5G. Muică...
 • +7 (11 voturi)    
  De ce protestează?Sunt proști? (Duminică, 26 ianuarie 2020, 9:41)

  asavreau [utilizator]

  Deocamdată în România nu se implementează tehnologia 5 G.Nu există furnizor.Huawei nu-i compatibil și alt furnizor de echipamente nu există.Încă.Deci ce vor oltenii?Mai bine ar fi atenți la Olguița,că depășește în pericol 5G.Are o clanță,mamă,mamă!Infectează totul.
 • -11 (13 voturi)    
  Avantajele 5G? (Duminică, 26 ianuarie 2020, 10:35)

  Houdini [utilizator]

  Pentru consumatorii de servicii 3G,4G ce aduce in plus 5G? Pe langa o densitate mai mare de radiatii, si asa destul de mari va veni cu pretuti mai mari la telefoane si abonamente deci avantaj pentru furnizorii de servicii nu pentru clienti!

  Orice descoperire/inovatie tehnica ar trebui sa fie certificata ca fiind sigura, pana atunci nu ar trebui implementata pe scara larga chiar daca supra ei planeaza cea mai mica indoiala . https://www.swissinfo.ch/eng/hi-speed-communications-_expert-report-on-5g-safety-proves-inconclusive-/45401976

  Marsul s-a inscris in protestul international https://stop5ginternational.org/5g-protest-day/#EVENTS

  pe langa acesta https://www.swissinfo.ch/eng/safety-concerns_hundreds-join-swiss-anti-5g-protests/45517438
  • +4 (4 voturi)    
   foarte bine zici scamatorule! (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:34)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Houdini

   Pai in fond de ce nu am ramas noi la telefoanele cu disc ale Postei Romane de acum 30 de ani? adica telefoane mobile ne trebuiau noua? Si de ce ne trebuie laptopuri? pai nu erau bune cutiile alea cu windows 3.1?
   In general de ce ne trebuie masini cu electronica in ele? Pai ce, Dacia 1100 nu era masina fiabila?
 • +8 (10 voturi)    
  La astia” (Duminică, 26 ianuarie 2020, 10:43)

  sipu [utilizator]

  transportul public ar trebuii sa se faca cu CARUTELE ,sunt foarte multi si tare PRO...
  • -8 (10 voturi)    
   Daca (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:04)

   Houdini [utilizator] i-a raspuns lui sipu

   ar fii asa unde ti-ai lasa BMW-ul cand ai merge in Europa?
   • +9 (11 voturi)    
    Asta-i ironie (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:10)

    sipu [utilizator] i-a raspuns lui Houdini

    OLTENEASCA !!!? , ca nu pricep unde bati” .............
    • +4 (6 voturi)    
     e prostie pura (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:47)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui sipu

     Fiindca prostia umana e nu are granite. nenea Houdini probabi nu e oltean, e doar un analfabet multifunctional care are o problema cu tehnologia fiindca nu are utilajul intelectual pentru a o intelege.
     • +1 (1 vot)    
      tehnologie (Marţi, 28 ianuarie 2020, 11:45)

      Houdini [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Referitor la capacitatea de intelegere a tehnologiei - nu ati facut dovada ca sunteti in masura de a o evalua! Acceptarea tehnologiilor numai in baza reclamelor - fara informare - denota superficialitate. Referitor la postul dv. anterior - toate acele imbunatatiri au crescut mobilitatea odata cu acestea si consumul implicit poluarea - creata prin producerea acestora cat si prin abandonarea lor la urmatorul pas tehnologic - COMERCIAL ceea ce a facut sa ajungem sa ne intrebam (nu toti!) cat mai este viata sustenabila in ritmul acesta. Obiectiv (daca se poate) care este procentul din populatie care are nevoie strict de aceasta mobilitate permanate ? Evolutie tehnologica - exista proteze cu bio-integrare - o sa fie folosite in curand ? Prototipul celor de la Neuralink credeti ca va fi folosit la scara larga? Daca da credeti ca veti sti cand decizia va apartine sau a fost "sugerata"? - Tehnologia suna bine - dar probabil ca nu toata lumea trebuie sa aiba acces la ea!
 • +9 (11 voturi)    
  zis-a Brancusi (Duminică, 26 ianuarie 2020, 11:55)

  hanu [utilizator]

  “V-am lasat saraci si prosti, va gasesc si mai saraci si mai prosti”
 • +9 (11 voturi)    
  ce altceva... (Duminică, 26 ianuarie 2020, 12:00)

  sile1 [utilizator]

  ...poti sa mai spui decat :

  -Idioti utili in actiune ...incepand cu "universitara" si terminand cu adeptii ei !
 • +7 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 26 ianuarie 2020, 13:22)

  [anonim]

  • 0 (4 voturi)    
   puteai sa te abtii de la ultima comparatie (Duminică, 26 ianuarie 2020, 18:49)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

   In rest, total de acord.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by