Cetățeanul israelian care a aterizat sâmbătă pe Aeroportul "Henry Coandă" Otopeni cu simptome gripale nu este suspect de infecție cu noul coronavirus, în condițiile în care acesta a călătorit în China în urmă cu cel puțin trei luni, când nu se declanșase epidemia, anunță, într-un comunicat, Ministerul Sănătății.

Ministerul SanatatiiFoto: Ministerul Sanatatii

„Menționăm că tânărul nu este suspect de infecție cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urma cu mult timp (cel puțin 3 luni)”, arată Ministerul Sănătății.

La aterizare, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv - București a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager de 23 de ani prezenta unele simptome de gripă.

Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș.

„Toate masurile au fost luate in conformitate cu protocolul si procedurile medicale in vigoare. Ca urmare a verificărilor efectuate personalul specializat al autoritatii in domeniu, ceilalti 178 pasageri au fost debarcați pe flux normal”, mai spune ministerul.