Un turist plecat din Scoţia către Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Hunedoara, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”. Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat la minus 12 grade așteptând echipele.

Scotian ratacitFoto: ISU Hunedoara Facebook

Pompierii din Deva au fost chemaţi prin 112 de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor.

După o intervenție de 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii.

Acesta le-a povestit pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe drumul cel mai scurt.

Deşi mergea cu un autoturism off road, „drumul cel mai scurt” spre casă s-a dovedit un coșmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul în care nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată.

„Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, anunță, sâmbătă, ISU Hunedoara.