Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita s-a sesizat din oficiu şi face cercetări pentru infracțiunea de distrugere, după ce persoane necunoscute au acoperit cu vopsea inscripția în limba maghiară de pe indicatoarele rutiere aflate la intrarea în Gheorgheni şi în staţiunea Lacu Roşu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poliţiştii harghiteni au procedat cu fermitate, intransigenţă şi fără a face rabat de la respectarea legislaţiei în vigoare în toate situaţiile în care asemenea indicatoare au fost vopsite, fie că a fost vorba de inscripţia în limba română sau cea în limba maghiară, şi aşa vom face de fiecare dată. Avem experienţa nedorită în care au fost vopsite aceste indicatoare atât pe denumirea în limba română, cât şi pe cea în limba maghiară şi le tratăm cu acelaşi profesionalism, potrivit competenţelor şi atribuţiilor care ne revin", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Poliției Harghita, Gheorghe Filip.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au precizat că indicatoarele au fost curăţate de vopsea de către drumarii din Harghita.

Un caz similar s-a petrecut la începutul acestei luni, când a fost acoperită cu vopsea partea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere aflate la intrarea în câteva localităţi din Harghita. Oamenii legii au reuşit să îl prindă atunci pe autorul faptei, un bărbat de 30 ani, din judeţul Bacău, care şi-a recunoscut fapta şi este cercetat pentru distrugere.