Guvernul ar putea acorda ajutoare de stat investitorilor care vin în judeţele Moldovei, a susținut, vineri, la Iaşi, premierul Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acestuia, regiunea de nord-est nu se poate dezvolta fără investiţii, iar din acest motiv oamenii de afaceri interesaţi să investească în România vor fi invitaţi să analizeze realizarea de investiţii în această regiune.

"Nu se poate dezvoltare fără investiţii. Orice investitor care va vrea să investească în România va fi invitat de noi să analizeze şi investiţia posibilă într-unul dintre judeţele Moldovei. Mai mult decât atât, avem un instrument prin care putem să determinăm această locare a unor investiţii, care se numeşte instrumentul ajutorului de stat, prin care vom asigura un ajutor de stat mai mare pentru investitorii care vor investi în Moldova, astfel încât să ne asigurăm că vor alege acea locaţie", a promis Orban în discursul susținut în Piața Unirii din Iași, la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române.

El a spus că o astfel de măsură va fi luată în contextul în care "Moldova a fost nedreptăţită în ultimii 20-25 de ani": "Dacă analizăm investiţiile realizate în Moldova, vom vedea că resursele alocate Moldovei din bugetul central nu au fost niciodată suficiente pentru a asigura dezvoltarea Moldovei. Obiectivul nostru principal este acela de a pune bazele unor investiţii serioase în Moldova".