Judecătorii Tribunalului Bihor îşi suspendă activitatea judiciară începând de luni, 27 ianuarie, a anunţat joi, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al tribunalului, judecătorul Veronica Ioniţă, anunță Agerpres.

Tribunalul BihorFoto: Just.ro

Potrivit sursei, suspendarea activităţii judiciare a Tribunalului Bihor a fost decisă joi, în Adunarea generală a judecătorilor şi presupune că magistraţii vor judeca doar urgenţele în materie penală (măsuri preventive), cauzele urgente în materie civilă (ordonanţele preşedinţiale vizând minorii, plasamentele de urgenţă, ordinele de protecţie, suspendările provizorii de executare, grevă).

Totodată, în Tribunal va funcţiona Biroul de executări penale.

„S-a hotărât, totodată, neparticiparea judecătorilor în birourile electorale”, se mai precizează în informare. Judecătorii prezenţi în Adunarea generală de joi s-au declarat solidari cu demersurile iniţiate de personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti.

„Demersurile sunt menite să asigure respectarea statutului profesional sub aspect material”, se arată în comunicat. Alături de magistraţi, începând de luni, vor opri lucrul şi grefierii din tot sistemul judiciar din judeţ.