​Declarație de presă anunțată, joi, din scurt la Ministerul de Interne. Marcel Vela a venit în fața jurnaliștilor, flancat de doi subordonați, pentru a anunța „satisfacția” în urma unei acțiuni de control la Academia de Poliție și faptul că în „​înstituțiile statului se pot întâmpla și minuni, lucruri frumoase”.

Vela, MAIFoto: Captura video

Afectat, Vela a prezentat cazul Andreei Lucia, o tânără care susținuse examenul de admitere la Academia de Poliție, în septembrie, și care fusese respinsă. Mama tinerei reclamase „unele nereguli referitoare la modul de corectare a foii de răspuns”. Mai exact, răspunsurile corecte la întrebările din testul grilă au fost anulate de către comisia de corectare pe motiv că înscrierea acestuia a depăşit spaţiul de răspuns alocat. Corpul de control a considerat reclamatia intemeiată și s-a aprobat înscrierea tinerei în anul I.

„Pentru că Academia de Poliție are numele Alexandru Ioan Cuza pentru că mâine e Ziua Unirii, cred că acest semnal pe care îl dăm noi ca Minister al Afacerilor Interne de a încuraja tinerii să vină spre Academia de poliție pentru că în MAI lucrurile se vor desfășura de acum încolo în condiții normale și legale”, a spus ministrul.

După momentul felicitării tinerei, Marcel Vela a plecat rapid chiar dacă jurnaliștii insistau cu întrebări referitoare la plagiatele de la Academia de Poliție.

„Asta e cel mai frumos subiect”, a spus Vela în timp ce pleca, arătând către tânăra studentă adusă și ea în fața jurnaliștilor.