Cea mai bogată femeie din Africa, Isabel Dos Santos, fiica fostului președinte al Angolei, a fost pusă sub acuzare pentru fraudă și delapidare de fonduri de către procurori, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorul general, Helder Pitta Gros, a precizat că acuzațiile vizează fapte comise în timpul mandatul ei de director al companiei petroliere de stat Sonangol.

În dosar, sunt anchetate alte câteva persoane, procurorul transmițând că va fi emis un mandat internațional de arestare pentru toți suspecții, care trăiesc în afara țării, dacă aceștia nu se vor prezenta în fața autorităților.

”Isabel dos Santos este acuzată de management defectuos și delapidare unor fonduri în timpul mandatul său la Sonangol și este pusă sub acuzare pentru spălare de bani, trafic de influență, falsificarea de documente, printre alte infracțiuni economice”, a mai precizat procurorul.

O anchetă prvind mandatul de 18 luni la conducerea companiei petroliere a lui Dos Santos a fost deschisă după ce succesorul ei Carlos Saturnino a sesizat autoritățile în legătură cu nereguli privind transferuri de bani.

În același timp, potrivit unor documente care au fost publicate în această săptămână de presa locală, fiica fostului președinte Jose Eduardo dos Santos și-ar fi construit averea fabuloasă de 2,1 miliarde de dolari prin corupție și exploatare. Dos Santos a negat toate acuzațiile.