​Primarul orașului Vaslui, Vasile Pavăl, a anunțat, miercuri, că vrea să desființeze Poliția Locală. Acesta este nemulțumit de numărul mare al amenzilor pe care le dau polițiștii locali din Vaslui, explicând că ar trebui să facă și prevenire. O inițiativă similară a avut primarul din Darabani, potrivit Mediafax.

Politia localaFoto: captura facebook

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a anunțat miercuri că dorește desființarea Poliției Locale din oraș, din cauză că angajații acestei instituții dau prea multe amenzi, iar cele mai multe nu ajung să fie plătite.

„Nu scapă! Sunt al doilea primar care semnează desființarea lor. Le-am spus că în activitatea lor sunt și măsuri de prevenție, . (...) Cel mai simplu e să dea o amendă. Și amenzile afectează bugetul, nu le poți încasa, te înscrii cu sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. (...) Acesta e mod de rezolvare? Ce să comentez, o iau ca atare. Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească", a declarat Vasile Pavăl.

Aceasta este al doilea primar din zona Moldovei care a anunțat că vrea să desființeze Poliția Locală. La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, primarul orașului Darabani, din județul Botoșani, a cerut Consiliului Local desființarea acestei instituții și trasformarea polițiștilor locali în agenți de pază.