Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Nicușor Dan este un "candidat serios pentru primărie" și că "așa ar trebui să fie toți care doresc să candideze cu șanse". El a susținut că s-ar pricepe să conducă Bucureștiul, dar că nu va candida fiindcă are "o anumită vârstă".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mie mi se pare că Nicușor Dan este un candidat serios pentru primărie, care s-a dedicat Bucureștiului într-o măsură apreciabilă și cred că așa ar trebui să fie toți care doresc să candideze cu șanse”, a declarat miercuri liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că ALDE preferă să aibă propriul candidat, dar nu exclude discuții despre susținerea unui candidat unic de dreapta: "La București, ALDE va avea propriul candidat. La București, trebuie făcută o singură strategie. (...) Pe măsură ce lucrurile vor evolua și vom vedea care sunt și ceilalți candidați, suntem deschiși la o discuție privitoare la susținerea unui singur candidat".

Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, fostul șef al Senatului a susținut că s-ar pricepe să conducă Bucureștiul, dar că are "o anumită vârstă” și alte responsabilități: "Cred că aș ști să conduc și mi-ar plăcea să conduc un oraș ca București, dar cred că am o anumită vârstă, care mă obligă, mai degrabă, să-mi asum responsabilități depline la nivelul conducerii partidului. Am colegi mai tineri, care au și experiență și care sunt capabili să-și asume un astfel de rol în această competiție".