Președintele Donald Trump a declarat, miercuri, că i-ar plăcea foarte mult să meargă la procesul din Senat privind punerea sa sub acuzare și să le privească ”fețele corupte”, acuzându-i pe democrați că sunt meschini. El a mai susținut însă că depunerea de mărturii din partea oficialilor administrației sale ar ridica probleme de securitate națională.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

Trump a reafirmat că nu a comis nicio infracțiune.

”Nu am fost niciodată pentru punerea sub acuzare a lui Bill Clinton și am fost foarte vocal în privința asta. Adică ce a făcut nu a fost bine, au fost multe minciuni acolo, dar nu trebuia pus sub acuzare. În cazul meu nu există minciuni, nu au nimic, nu am comis nicio infracțiune”, a comentat Trump, în condițiile în care anchetatorul în cazul lui Clinton, Ken Starr s-a alăturat echipei sale de avocați.

Referitor la prezența sa la procesul din Senat, Trump le-a spus reporterilor să nu insiste pentru s-ar putea să-l convingă să meargă.

”Mi-ar plăcea să merg (la procesul din Senat- n.red) Nu ar fi grozav să merg? Nu ar fi frumos? Aș vrea să stau în primul rând și să mă uit fix la fețele lor corupte. Nu mai insistați (către reproteri- n.red). S-ar putea să mă convingeți să merg.”, a replicat el, într-o conferință de presă susținută la finalul forumului economic de la Davos.

După 13 ore de dezbateri privind punerea sub acuzare a președintelui american Donald Trump, Senatul SUA a adoptat regulile după care se va desfășura procesul și a respins toate amendamentele democraților privind citarea mai multor oficiali, inclusiv a fostului consilier pe probleme de securitare națională, și solicitarea de documente suplimentare.

Senatorii republicani au respins nu mai puțin de 11 amendamente înaintate de democrați, blocând mai multe tentative de a cita noi martori, inclusiv pe John Bolton, fost consilier privind securitatea națională, și aducerea de documente care să lămurească modul în care a acționat președintele american în scandalul Ucraina, Trump fiind acuzat că a șantajat Kievul cu fonduri pentru apărare în schimbul declanșării unei anchete de corupție împotriva posibilului său contracandidat, fostul vicepreședinte democrat Joe Biden, și a fiului acestuia care are afaceri în fosta republică sovietică.

Procesul va fi reluat la ora 1 pm (ora 20.00, ora României).