Nu mai puțin de 53 de polițiști dintr-o localitate din Mexic sunt interogați în legătură cu dispariția unui ecologist care administra un sanctuar pentru fluturi.

fluturele monarhFoto: Wikipedia

Homero Góme a fost văzut ulitma oară pe 13 ianuarie, scrie BBC News. Anchetatorii au precizat că au reținut întregul efectiv de polițiști din orașul Ocampo și învecinatul Angangueo pentru interogatorii.

Ei nu au precizat de ce îi suspectează pe polițiști pentru dispariția activistului.

Nu este pentru prima oară când toți polițiștii din Ocampo sunt deținuți. În iunie 2018, 27 de ofițeri au fost arestați sub suspiciunea de complicitate la uciderea unui politician local care candida pentru funcția de primar.

Ocampo este situat în statul mexican Michoacán, o regiune care este renumită pentru clanurile sale criminale, care, adesea, mituiesc sau intimidează polițiștii locali.

Rudele lui Gómez au precizat că acesta primise amenințări cu moartea din partea clanurilor mafiote, putând fi ținta acestora din cauza luptei sale împotriva tăierilor ilegale de copaci.

Sanctuarul pentru fluturi a fost deschis în noiembrie anul trecut, ca parte a strategiei de a stopa tăierile ilegale de copaci într-o zonă în care își au habitatul celebrii fluturi monarhi.