Președintele american Donlad Trump a declarat, miercuri, în marja summit-ului Davos, că SUA sunt pregătite să facă față unei eventuale epidemii declanșate de coronavirsul din China, scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

”Avem un plan și credem că totul va fi sub control. Deja am gestionat situația foarte bine. Centrul pentru Controlul Bolilor este grozav, foarte profesionist”, a comentat Trump.

Bilanțul victimelor noului tip de gripă cauzat de coronavirusul din China a ajuns miercuri la 9, în timp ce 440 de cazuri noi au fost confirmate. Autoritățile chineze din domeniul sănătății fac eforturi pentru a controla epidemia din țară.

Un prim caz de coronavirus provenind din China a fost depistat în Statele Unite. Este vorba despre un bărbat de circa 30 de ani, care a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle (statul Washington, nord-vestul SUA), au anunțat marți autoritățile sanitare americane, potrivit AFP.

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a confirmat marți seara că un prim caz de pneumonie cauzată de noul coronavirus chinez a fost înregistrat în SUA, ultima țară atinsă de această misterioasă maladie după China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda și Taiwan.

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu a vizitat niciuna dintre piețele de unde au apărut numeroase cazuri de îmbolnăviri, la Wuhan, în China, doar a călătorit în regiune, a precizat Nancy Messonnier, directoarea Centrului pentru boli respiratorii din cadrul CDC, într-o teleconferință cu presa.