O parte din locuitorii capitalei, Canberra, au fost evacuați miercuri după ce un incendiu de vegetație a izbucnit lângă aeroport. Drumurile au fost închise și autoritățile le-au transmis oamenilor să plece sau să stea departe de suburbiile din estul Capitalei, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe rețelele sociale au fost distribuite fotografii care arată fumul cenușiu deasupra suburbiilor, însă nu au existat raportări legate de răniți sau daune materiale, iar alerta a fost scăzută cu un nivel, după o oră.

În ultimele săptămânii, Canberra, Sydney și Melbourne au avut probleme legate de calitatea aerului, evaluată ca fiind printre cele mai proaste din lume, ca urmare a norilor groși de fum formați din cauza incendiilor.

Din septembrie, sute de incendii au făcut ravagii în Australia, 29 de oameni fiind uciși și în jur de 1 miliard de animale, în timp ce 2.500 de gospodării au fost distruse. Teritoriul afectat de incendiile de vegetație ar fi echivalent cu suprafața Austriei.

Pompierii au profitat de ploile și temperaturile mai reduse din ultimul weekend pentru a controla focul, însă miercuri au revenit temperaturile ridicate și vântul.

O analiză prezentată miercuri arată că presiunile asupra economiei, a 14-a cea mai mare economie din lume, sunt tot mai mari. Costul total al daunelor putând să se ridice la 3,4 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă 0,25 din produsul intern brut.