Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
VIDEO Punerea sub acuzare, prima zi: Senatul a aprobat regulile procesului lui Trump și a respins toate amendamentele democraților, după 13 ore de discuții
După 13 ore de dezbateri privind punerea sub acuzare a președintelui american Donald Trump, Senatul SUA a adoptat regulile după care se va desfășura procesul și a respins toate amendamentele democraților privind citarea mai multor oficiali, inclusiv a fostului consilier pe probleme de securitare națională, și solicitarea de documente suplimentare.
Senatorii republicani au respins nu mai puțin de 11 amendamente înaintate de democrați, blocând mai multe tentative de a cita noi martori, inclusiv pe John Bolton, fost conslier privind securitatea națională, și aducerea de documente care să lămurească modul în care a acționat președintele american în scandalul Ucraina, Trump fiind acuzat că a șantajat Kievul cu fonduri pentru apărare în schimbul declanșării unei anchete de corupție împotriva posibilului său contracandidat, fostul vicepreședinte democrat Joe Biden, și a fiului acestuia care are afaceri în fosta republică sovietică.
Președintele comisiei de anchetă Jerrold Nadler, care este unul dintre cei ce conduce procesul de punere sub acuzare, i-a acuzat pe republicani că încearcă ”mușamalizarea” afacerii, respingând toate propunerile democraților de a încerca obținerea dovezilor.
Respectând linia partidului, republicanii au votat disciplinat și au impus regulile procesului propuse de liderul din Senat, Mitch McConnell, fără niciun amendament.
Pentru început vor exista 48 de ore de audieri, câte 24 pentru fiecare parte, de-a lungul a șase zile. Cu această ocazie, apărătorii și contestatarii lui Trump vor avea ocazia de a-și prezenta argumentele în fața senatorilor.
După 13 ore de dezbateri, unii senatori au dat semne vizibile că cedează, unii ațipind în plen. Procesul va fi reluat la ora 1 pm (ora 20.00, ora României).
Camera Reprezentanţilor controlată de democrați a demarat procedura de punere sub acuzare a președintelui american, fiind pentru a treia oară în istoria Congresului când se întâmplă acest lucru (Andrew Johnson în 1868 și Bill Clinton în 1999, în timp ce Richard Nixon a demisionat în 1974, în Scandalul Watergate, tocmai pentru a evita punerea sub acuzare). Decizia revine însă Senatului, care este controlat de republicanii lui Donald Trump.
Senatul va decide cu o majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.
odata ce un martor (Miercuri, 22 ianuarie 2020, 10:31) nash pandelica [utilizator]
a fost audiat in congres, una din camerele congresului, normal ca nu'si mai are rostul sa fie audiat din nou. declaratia sa va fi luata in consideratie. demokkatii vor sa traga de proces cat mai mult, sa intinda circul, asa cum au facut'o in curtea lor, in camera de jos. publicitate, tambalau, ca ajuta la electorat. de aia vor audieri si rasaudieri. sedinta este condusa de presedintele curtii supreme, de un justice, cel mai inalt titlu din justitia americana, si va dura o saptamana. la camera de jos a durat aproape un an. cu multa valva ...electorala. cam asta este pohta ce'o pohtesc demokkatii. hotararea se ia cu doua treimi. respublicanii au 53 de locuri ocupate. demokkatii 47. deci, pt. 2/3 nevoie de 66 de voturi. si precis se vor obtine. sa vedem cine pe cine convinge. in camera fost vreo doi congresmeni demokkati care n'au mers pe linia trasata de conducerea partidului, au stricat asa zisul monolit. sa vedem cum o sa fie in camera de la etaj. cum necum, cineva tre' sa treaca de partea ..dreptatii. vom vedea o lectie buna de justitie. fara mir, fara tamaieri, fara vaicareli.
Hm (Miercuri, 22 ianuarie 2020, 11:40) feroviarul123 [utilizator]
Iar o sa iau carne de la prietenii mei din US ca noi l-am dat jos pe Dragnea si ei nu au fost in stare sa-l dea jos pe Trump. Din păcate nu prea au voturi. Dupa GWB nu poți sa zici ca Trump e groaznic. Pana la urma de ce l-ați votat daca nu va place?
''Voi'' (Miercuri, 22 ianuarie 2020, 16:50) costyctin [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123
Care voi, nu-mi zi ca esti si tu judecator de la ICCJ? Fara sentinta aia si acum era dracnea premier din umbra si Veorica premieritza, nu va impaunati degeaba. Iar Trump e chiar foarte bun si echilibrat. E singurul presedinte din ultimii 30 de ani n-a inceput conflicte armate in 2 tari si economia duduie. Inainte sa vina vreun individ si sa repete papagaliceste ca tot ce e bun in economie se intampla datorita Obamezului si e doar inertie il rog sa se uite pe niste grafice care ilustreaza evolutia economiei si sa-mi explice cum e posibil ca inertia sa fie mai puternica decat forta initiala.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
declaratia sa va fi luata in consideratie.
demokkatii vor sa traga de proces cat mai mult, sa intinda circul, asa cum au facut'o in curtea lor, in camera de jos. publicitate, tambalau, ca ajuta la electorat. de aia vor audieri si rasaudieri.
sedinta este condusa de presedintele curtii supreme, de un justice, cel mai inalt titlu din justitia americana, si va dura o saptamana. la camera de jos a durat aproape un an. cu multa valva ...electorala.
cam asta este pohta ce'o pohtesc demokkatii.
hotararea se ia cu doua treimi. respublicanii au 53 de locuri ocupate. demokkatii 47. deci, pt. 2/3 nevoie de 66 de voturi. si precis se vor obtine. sa vedem cine pe cine convinge.
in camera fost vreo doi congresmeni demokkati care n'au mers pe linia trasata de conducerea partidului, au stricat asa zisul monolit.
sa vedem cum o sa fie in camera de la etaj.
cum necum, cineva tre' sa treaca de partea ..dreptatii.
vom vedea o lectie buna de justitie. fara mir, fara tamaieri, fara vaicareli.
Iar Trump e chiar foarte bun si echilibrat. E singurul presedinte din ultimii 30 de ani n-a inceput conflicte armate in 2 tari si economia duduie.
Inainte sa vina vreun individ si sa repete papagaliceste ca tot ce e bun in economie se intampla datorita Obamezului si e doar inertie il rog sa se uite pe niste grafice care ilustreaza evolutia economiei si sa-mi explice cum e posibil ca inertia sa fie mai puternica decat forta initiala.
demokkratii, o iarna grea.
Pe unde conduc democratii colcaie a coruptie, crima, faradelege, dezechilibre socio-economice si asa mai departe