Violeta Alexandru o critică pe Gabriela Firea deoarece nu își asumă deciziile privind persoanele cu dizabilități și subliniază că primarul Capitalei nu îi înțelege și nu îi iubește pe bucureșteni, anunță Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Din iunie, Firea nu va mai fi primarul Bucureștiului”, spune ministrul Muncii. „Orașul nu are servicii bune pentru bucureșteni! Ceea ce te revoltă, când te gândești la resursele publice irosite de G. Firea/PSD. Ca să ascundă modul în care a irosit banii bucureștenilor, s-a apucat de scandal cu liderii PNL”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Mama unui copil cu dizabilități nu poate cumpăra serviciile de terapie pentru că primarul Firea nu le-a înființat, consideră ministrul Muncii, care vine cu explicații în acest sens:

„Prin Hotârâre de Consiliu General nr. 92/2017 Primăria București instituia plata unui stimulent pentru copiii și adulții cu dizabilități (1000 lei/lună pentru copil și 500 lei/lună pentru copii). Stimulentul este o măsură a autorității locale, distinctă față de îndemnizația de handicap/salariul asistentului personal, prevăzute prin Legea 448/2006 și plătite de Ministerul Muncii prin ANPIS, în fiecare lună, la termen. În luna Decembrie 2019, PMB a redus cu 50% stimulentul pentru adulți. G. Firea le spune invers, insinuează că ar avea vreo vină Guvernul. Câtâ dovadă de lașitate să nu își asume deciziile. În fine, pelerinajele la moaște chiar nu rezolvă problema medicamentelor și a sănătății pensionarilor”, mai scrie aceasta.

Managementul priorităților financiare al PMB depinde de decizia Primarului General. Mărirea alocației, necesară – nu este singura soluție deoarece pentru copii și familii este nevoie de servicii în București, mai punctează ministrul.

„Vă spun sincer, este o tragedie faptul că am stat 4 ani cu cineva care pur și simplu nu iubește Bucureștiul și pe bucureșteni. Nu îi înțelege și nu ține la ei. Se vede atât de clar! Din iunie G. Firea nu va mai fi Primarul Bucureștiului. (...) În general, ca să mă fi convins PSD și G. Firea că le pasă de copii, ar fi trebuit să mărească ei alocațiile în acei mulți ani de guvernare irosiți. Regret că Bucureștiul a suferit, în ultimii ani, cu G. Firea”, se mai arată în postarea acesteia.