Tânărul care în ianuarie 2019 i-a tăiat unui bărbat capul cu drujba a fost condamnat marți la închisoare pe viață, decizia fiind luată de către magistrații Curții de Apel Timișoara. În prima instanță, el primise 25 de ani de închisoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul de 32 de ani a fost condamnat în primă instanță la începutul lunii noiembrie a anului trecut. El a primit atunci o pedeapsă de 25 de ani și șase luni de închisoare pentru omor calificat, violare de domicliu și loviri și alte violențe. De asemenea, i-a fost interzis ca după executarea pedepsei să se apropie de cei doi fii ai victimei sale, pe o perioadă de 5 ani. Instanța a stabilit și ca bărbatul să achite daune materiale de 5.000 de lei, pentru bunurile pe care le-a distrus în casa victimei, și 155.000 de euro daune morale.

Decizia magistraților Tribunalului Timiș a fost contestată atât de inculpat, cât și de procurori și de copiii bărbatului de 44 de ani, care erau acasă atunci când tatăl lor a fost atacat cu drujba.

Astfel, Curtea de Apel Timișoara a respins apelul inculpatului și i-a modificat pedeapsa. Bărbatul de 32 de ani a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață.

"Condamnă inculpatul la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art.65 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art.66 alin.1 lit.a, b, h şi n – dreptul de a comunica cu părţile civile L. C. M. şi L. F. A. (fii victimei-n.r.) şi de a se apropia de aceştia la o distanţă mai mică de 100 m pe durata executării pedepsei. Menţine dispoziţiile sentinţei apelate privind condamnările şi pedepsele aplicate pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe prevăzută de art.193 alin.2 C.p., violare de domiciliu prevăzută de art.224 alin.1 şi 2 C.p. şi distrugere prevăzută de art.253 alin.1 C.p. În baza art.38 C.p. raportat la art.39 alin.1 lit.a C.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea a detenţiunii pe viaţă" , se arată în decizia magistraților Curții de Apel Timișoara.

În 31 ianuarie 2019, bărbatul în vârstă de 44 de ani, din localitatea timișeană Sânadrei, a fost decapitat cu o drujbă de către un tânăr de 32 de ani. Acesta ar fi cumpărat o mașină de la victimă și era nemulțumit că autoturismul avea mai multe defecțiuni, iar bărbatul de 44 de ani nu a dorit să-i restituie banii.

Polițiștii timișeni au stabilit că tânărul a tăiat ușa de la intrarea în casa victimei cu drujba. În locuinţă se aflau bărbatul de 44 de ani, copiii acestuia, doi băieţi de 14 şi 18 ani, precum şi prietena unuia dintre ei. Băieţii şi fata au reuşit să fugă, iar adolescentul de 14 ani şi-a rupt un picior în timp ce a încercat să scape pe geamul din spate al casei. Victima a fost prinsă în curtea casei, bărbatul fiind descoperit decapitat lângă un gard. (Sursa: Mediafax)