Procurorul DNA Marius Bulancea, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi, va fi detașat la Parchetul European, instituție condusă la acest moment de fosta șefă a DNA, au decis marți procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Marius Bulancea, DNA (dreapta)Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca procurorul Marius Bulancea să fie detaşat la Parchetul European în funcţia de "law officer". Mandatul lui Bulancea la Parchetul General - condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi - va începe la 1 februarie, pentru o perioadă de 3 ani, conform hotărârii CSM.

Solicitarea de detașare a procurorului la Parchetul European a fost făcută de către Laura Codruța Kovesi.

Din iunie 2016, Marius Bulancea este şef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA (Secția a II-a).

Procurorul Bulancea a fost consilier al procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi. Anterior, el a fost procuror al DIICOT Iași, apoi la Parchetul Curții de Apel.

Unul dintre dosarele la care a lucrat Marius Bulancea este "Gala Bute", în care a fost condamnată Elena Udrea. De asemenea, el a instrumentat dosarul DNA în care este vizat Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că, în mod indirect, în perioada 2007-2008, a primit mită aproape 800.000 de dolari de la reprezentanții companiei austriece Fujitsu-Siemens, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie.

După ce Laura Kovesi a fost nominalizată pentru conducerea Parchetului European, Marius Bulancea a fost printre cei ce au candidat, fără succes însă, pentru funcţia de procuror european, alături de Daniel Horodniceanu şi Răzvan Horaţiu Radu.