Numărul elevilor de la Liceul German din Arad care au ajuns la spital în ultimele 24 de ore a ajuns la 21, iar patru au rămas internați. Liceul a fost închis săptămâna trecută, după ce peste 40 de elevi au ajuns la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale, în urma dezinsecției făcute în școală. Luni, în prima zi în care școala a fost redeschisă, au apărut noi cazuri de elevi intoxicați.

Ambulanta SMURDFoto: smurd.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, 21 de copii au ajuns la spital cu simptome precum dureri de cap, dureri abdominale și erupții cutanate.

"21 de elevi au fost în total în UPU. Patru dintre ei au fost internați. Este vorba de doi de 18 ani, unul de 17 ani și unul de 8 ani”, a declarat pentru Mediafax reprezentantul spitalului.

Copiii au început să se simtă rău încă de luni, de la ora 12.00, după ce s-au întors la școala care fusese închisă timp de 4 zile.

Săptămâna trecută, peste 40 de elevi de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au ajuns la spital din cauza substanțelor folosite la deratizare. Una dintre substanțe avea o concentrație de patru ori mai mare decât cea admisă, iar o alta nu mai este autorizată de câțiva ani.

În urma incidentului, cursurile au fost suspendate, fiind reluate luni.

"Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia", a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.