Premierul britanic Boris Johnson i-a spus, duminică, președintelui rus Vladimir Putin că nu va exista o ”normalizare„ a relațiilor bilaterale până când Moscova nu va înceta ”activitatea de destabilizare” care amenință securitatea Regatului și a aliaților, relatează Reuters.

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

Johnson s-a întâlnit cu Putin în marja summit-ului de la Berlin privind Libia, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului de la Londra. Cei doi au discutat despre problemele de securitate din Libia, Siria, Irak și Iran.

“A fost clar că Regatul Unit rămâne ferm pe poziții în ceea ce privește atacul de la Salisbury, care a reprezentat un act nesăbuit de folosire a armelor chimice și o tentativă rușinoasă de a ucide oameni nevinovați, pe teritoriul Marii Britanii. El a mai spus că un astfel de atac nu trebuie să se mai repete”, a precizat purtătorul de cuvânt, într-o declarație de presă.

Premierul britanic s-a referit astfel la atacul din 2018 care l-a avut ca țintă pe un fost agent dublu din Rusia și care a avut loc în orașul Salisbury, guvernul de la Londra considerând că în spatele acestuia s-au aflat serviciile secrete ale lui Putin.

“Premierul a transmis că nu va exista nicio normalizare a relației noastre bilaterale până când Rusia nu va pune capăt activității de destabilizare care amenință Marea Britanie și aliații săi, subminând siguranța cetățenilor noștri și securitatea colectivă”, a mai spus sursa citată.