PNL va lansa un sondaj de opinie pentru testarea a patru potenţiali candidaţi liberali la Primăria Capitalei, a anunţat, duminică, la interviurile HotNews live, premierul Ludovic Orban.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

"Săptămâna care începe, luni, va intra în teren un sondaj de opinie prin care vom testa potenţialii candidaţi ai partidului, patru la număr. Avem patru candidaţi pe care-i măsurăm, dar, evident, măsurăm şi alţi potenţiali candidaţi", a declarat liderul PNL.

Întrebat dacă şi el este inclus în acest sondaj, premierul a răspuns: "Nu, nu. Eu sunt măsurat numai ca grad de satisfacţie faţă de exercitarea funcţiei de premier, nu sunt măsurat ca şi candidat la Primăria Capitalei".

"Misiunea mea este să câştig alegerile locale şi parlamentare şi să asigur o bună guvernare, iar partidul m-a desemnat, nu pot să mă joc cu oamenii şi cu partidul meu, partidul m-a desemnat prin hotărârea Consiliului Naţional, care este forul cel mai important dintre congrese, m-a desemnat candidat la funcţia de prim-ministru. Nu pot să mă joc, să fiu sunt desemnat candidat la funcţia de prim-ministru şi după aia să mă sucesc şi să mă duc să candidez la Primărie", a declarat Orban.

El a spus că, în cazul în care vor exista doi potenţiali candidaţi cu scoruri apropiate se va apela şi la alte criterii în vederea desemnării.

"Dacă cineva iese în evidenţă şi în mod clar se dovedeşte că are cei mai buni parametri, acela va fi candidatul de primar", a adăugat Ludovic Orban.

Rareș Bogdan și Violeta Alexandru sunt numele luate în calcul de liberali pentru Primăria Capitalei, cei doi fiind măsurați într-un sondaj de opinie. Din datele sociologice de până acum, Bogdan are o cotă de peste 22-23%, însă, potrivit unor surse din partid, Ludovic Orban ar prefera ca Violeta Alexandru să fie candidata PNL pentru Capitală.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi seară, că dacă liberalii vor avea propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, atunci ne "batem joc”, afirmând că este nevoie de un reprezentant puternic al partidelor de dreapta care să o învingă pe Gabriela Firea.

În replică, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a dat un sfat liderului USR, "tânărul domn Barna": "Să mai lase aroganțele, ca să nu ajungă ca Adrian Năstase, cel mai arogant om din politica din România, devenit istorie".

Și liderul PLUS, Dacian Cioloș, a insistat pe necesitatea unui candidat comun al dreptei la Primăria Capitalei.