Trei turiști din județele Olt și Dolj au rămas, sâmbătă, blocaţi, pe un drum forestier acoperit de gheaţă și brazi, în apropierea localității Baia de Fier, județul Gorj. În sprijinul turiştilor au intervenit jandarmii montani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților IJJ Gorj, jandarmii montani au intervenit, sâmbătă, pe un drum forestier din apropierea comunei Baia de Fier, unde trei turiști din județele Olt și Dolj nu şi-au mai putut continua deplasarea. Aceștia nu au mai putut înainta din cauza unor brazi care blocau drumul și din cauza gheții.

„Jandarmii montani gorjeni au fost solicitați, în jurul orei 15.30, să intervină în sprijinul a trei turiști care, în timp ce se plimbau cu un ATV și un autoturism buggy, pe un drum forestier, la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Baia de Fier, nu au mai putut continua deplasarea din cauza unor brazi care blocau calea de deplasare, dar și a gheții”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

În sprijinul lor au fost trimiși jandarmi montani din Rânca și din Novaci, care au eliberat drumul prin îndepărtarea brazilor și i-au sprijinit pe turiști să ajungă la un drum accesibil pentru a ajunge în localitatea Baia de Fier. Intervenția a durat peste trei ore.