Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac, a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) pentru restituirea unei sume de aproape 33.000 de lei pe care a primit-o sub formă de diurnă în perioada 2014 – 2017, scrie expressdebanat.ro.

Foto:

Mai exact, pentru perioada în care a lucrat la Administrația Rezervelor de Stat, actualul prim-procuror de la Oravița a încasat suma de 115.645 lei sub formă de diurnă, însă în urma unei adrese a Parchetului General s-a constatat că Isac a încasat banii nu doar pentru zilele lucrate, ci și pentru weekend și concediu.

În instanță, procuroarea s-a apărăt susținând că legea nu face distincție între zilele lucrătoare și nelucrătoare, spunând chiar că, în realitate, Administrația Rezervelor de Stat „încă este datoare pentru diferența de plată corespunzătoare diurnei legale”.

Tribunalul Caraș-Severin a decis însă că trebuie să dea înapoi cei aproape 33.000 de lei. Decizia nu e definitivă, mai precizează expressdebanat.ro.