Un diplomat de la Consulatul Serbiei a accidentat ușor o polițistă de la brigada rutieră, după ce a vrut să scape de filtrul brigăzii rutiere transmite Digi24, citând surse din poliție. Incidentul s-ar fi produs în zona Pipera, iar în mașina condusă de diplomat se afla și consulul onorific al Serbiei.

Masini PolitieFoto: politiaromana.ro

Autoturismul condus de diplomat a încercat să scape de controlul poliției și a acroșat mașina brigăzii rutiere, o agentă fiind rănită ușor, potrivit Digi24. Șoferul consumase alcool.

”La ora 00:30, în zona Pipera, agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire față de un conducător auto. Acesta a refuzat să oprească și și-a continuat deplasarea pe Șos. Pipera. S-a procedat la urmarirea acestuia, polițiștii solicitând sprijinul colegilor din zonă. Un echipaj aflat în traseul conducătorului auto a efectuat semnal de oprire autovehiculul, însă acesta nu a oprit și a lovit autospeciala de poliție”, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, citate de Mediafax.

Șoferul a fost somat de mai multe ori să oprească și, în cele din urmă, el a intrat în una din autospecialele poliției angrenate în prinderea lui.

În urma impactului, o polițistă a fost accidentată ușor și a fost transportată la Spitalul Florească, din București, au precizat sursele citate.

Diplomatul a fost prins, încătușat și dus la sediul Polțiției Ruiere. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0.34 mg/l alcool pur în aerul expirat. În mașină se mai aflau trei persoane, iar diplomatul care a încercat să fugă de poliție este cetățean elvețian și are 42 de ani, conform surselor menționate.