Cazul Caracal - FBI: Este puțin probabil ca Alexandra să fi fost ultima victimă a lui Dincă dacă nu ar fi fost prins / Metodele alese pentru a scăpa de cadavre, neobișnuite

de MH     HotNews.ro
Vineri, 17 ianuarie 2020, 22:09 Actualitate | Esenţial


Gheorghe Dinca
Foto: Stirile ProTV
Dacă nu ar fi fost prins, Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei și Luizei, ar fi făcut şi alte victime și este posibil să existe victime neidentificate ale agresiunilor sexuale, notează experții FBI în raportul realizat în acest caz. Ei spun că, în comparație cu autorii răpirilor și crimelor din Statele Unite, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru este unică. Într-un studiu referitor la răpitorii de copii care și-au ucis victimele, doar 3 din 112 autori au folosit incendierea ca metodă pentru a scăpa de cadavru/a ascunde crime, notează experții FBI, potrivit rechizitoriului în cazul Caracal consultat de HotNews.ro.
În rechizitoriul procurorilor DIICOT, care are peste 400 de pagini, este inclus și un raport realizat de experţii Biroului FBI - Unitatea de Analiză Comportamentală (BAU), după ce un agent special s-a întâlnit cu Gheorghe Dincă.

Conform sursei citate, în perioada în care s-a aflat în România, BAU a asistat la o întrevedere, în arest, între agentul special FBI și Gheorghe Dincă.
 • "Dincă s-a prezentat la audiere, fiind escortat de personalul închisorii, împreună cu avocatul său. Dincă a fost politicos, respectuos și i-a spus agentului că dorește să discute cu FBI. În timp ce veridicitatea celor declarate de acesta în cadrul audierii este îndoielnică, luând în considerare declarațiile scrise puse la dispoziția BAU în luna decembrie 2019, acesta a părut amabil pe parcursul audierii. Dincă a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate și a menținut contactul vizual corespunzător.
 • (...) În câteva rânduri, pe parcursul audierii, Dincă a plâns în momentul în care s-a discutat despre cum trebuie să se simtă rudele victimelor și despre impactul pe care aceste crime îl au asupra propriei sale familii (ex. rușine, dezamăgire, informații false despre aceștia în mass-media, etc.). BAU consideră că aceste manifestări ale emoțiilor sunt reale și normale pentru contextul actual.
 • La începutul audierii, Dincă și-a asumat imediat răspunderea pentru crimele de care este acuzat la ora actuală și a declarat: ”trebuie să plătesc pentru ce am făcut” și ”trebuie să primesc pedeapsa maximă”. În plus, Dincă a părut să nu aibă nicio explicație pentru motivul pentru care a comis crimele în felul în care le-a comis", notează experții FBI.
Ei mai arată că modul în care Dincă își selecta victimele prin folosirea unui truc, și anume acela de a le duce cu mașina într-un anumitor loc, i-a oferit acestuia un control imediat asupra acestora. În plus, pragul de conștientizare a existenței acestui șiretlic de către victimele sale nu a putut fi atins, din cauza interesului acestora de a se deplasa în mod sigur într-un sat din apropiere.
 • "Prezintă interes faptul că dorința lui Dincă de a comite aceste agresiuni sexuale a pus în umbră orice îngrijorare pe care acesta ar fi putut s-o simtă în legătură cu transportarea între două sate a unei fete legate și cu ochii acoperiți, pe bancheta din spate a mașinii, în două situații diferite.
 • În momentul în care a fost întrebat în legătură cu acest aspect, Dincă a declarat că, în momentul în care a comis crimele, nu a fost deloc îngrijorat că ar putea fi oprit de poliție. Chiar dacă acest fapt poate fi pus pe seama diferențelor culturale în ceea ce privește poliția rutieră, nu este un lucru obișnuit ca acest fapt să nu reprezinte un motiv de îngrijorare pentru Dincă. Faptul că acesta nu își face niciun fel de griji în acel moment vine să indice, printre altele, încrederea sa în ceea ce privește abilitatea de a-și controla victimele și/sau concentrarea unică a acestuia pe agresiunea sexuală și lipsa oricărei urme de griji în ceea ce privește riscul de a fi prins. În plus, faptul că a reușit să o răpească pe Melencu fără a fi prins este posibil să fi contribuit la sporirea încrederii în forțele proprii la momentul răpirii lui Măceșanu", se mai arată în raportul experților FBI.
Opinia BAU este că Dincă a intenționat să le țină pe cele două fete captive pentru o perioadă mai lungă de timp. "Cu toate acestea, BAU consideră că moartea ar fi fost punctul final, dat fiind faptul că Dincă și-a dat seama ce probleme implică ținerea unei persoane în captivitate. Uciderea acestora se pare că a fost grăbită de mânia resimțită de Dincă în momentul în care acestea au refuzat să participe la actele sexuale solicitate de el și au început să se opună verbal acestora, folosind ceea ce el a considerat a fi un limbaj lipsit de respect".

"Prin prisma observării și analizării detaliilor (...) BAU consideră că uciderea lui Măceșanu și a lui Melencu reprezintă, după toate probabilitățile, un act afectiv, care a fost în sine un act de reacție și situațional, fiind grăbit ca urmare a refuzului de a participa la actele sexuale solicitate de Dincă, iar, în cazul lui Măceșanu, ca urmare a furiei resimțite de Dincă din cauza jignirilor pe care aceasta din urmă i le-a adresat verbal", mai notează experții.

Metodele alese de Dincă pentru a scăpa de cadavru nu sunt unele obișnuite
 • "Metodele alese de Dincă pentru a scăpa de cadavre nu sunt obișnuite dacă le comparăm cu cercetările și alte date referitoare la cazurile de omucideri din SUA. Într-un studiu BAU, în care se face o analiză a răpitorilor de copii, care își ucid victimele, doar trei dintre acești autori (112) și-au ars victimele pentru a scăpa de cadavre.
 • Și mai neobișnuită este implicarea substanțială a lui Dincă în arderea victimelor (...). Din cercetările derulate de BAU în legătură cu criminalii în serie și calea urmată de aceștia pentru a scăpa de cadavre, a rezultat că peste 40% dintre victime au fost lăsate de autori ”așa cum erau”, adică în aceeași locație în care avusese loc crima. Mai puțin de 20% dintre victime au fost transportate și ascunse", mai notează FBI.
De asemenea, experții FBI spun că este puțin probabil să se fi făcut vreodată o legătură între Dincă și răpirile și uciderea victimelor, dacă Alexandra Măceșanu nu ar fi apelat 112.

Concluzia experților FBI: "Este foarte probabil ca respectivul comportament violent al lui Dincă să fi continuat dacă nu ar fi fost arestat pentru aceste crime".

"Cunoscut sub numele de ”Meehl´s Malignant Maxim”, se spune că cea mai bună predicție în ceea ce privește un comportament viitor este comportamentul afișat în trecut. Date fiind așteptările lui Dincă în ceea ce privește deținerea controlului, înclinația acestuia către violență afectivă, preferințele sale sexuale anormale și ceea ce este probabil ca acesta să fi interpretat ca fiind un ”succes” în legătură cu agresiunile, crimele și eliminările cadavrelor lui Melencu și Măceșanu, fără a fi prins, este puțin probabil ca Măceșanu să fi fost ultima lui victimă", arată experții americani.

Dosarul Caracal a fost trimis în judecată miercuri, la Tribunalul Olt, de către procurorii DIICOT, care îl acuză pe Gheorghe Dincă de 8 infracțiuni de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori și viol. De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, în locuința lui Dincă.

Procurorii descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), pe care le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei. Dosarul a fost trimis Tribunalului Olt.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23949 vizualizari

 • -6 (16 voturi)    
  Asa zisii experti FBI sunt de fapt oamenii lui (Vineri, 17 ianuarie 2020, 23:56)

  ruskimushki [utilizator]

  cumpanash.
  https://www.fbi.gov/@@search?SearchableText=Romania&pageSize=20&page=1&sort_on=&sort_order=descending&after=
  Ultimul material despre Romania postat pe site-ul oficial al FBI dateaza din 2016. Guccifer ameninta securitatea informatica a SUA. Afacerea caracal nu a fost vreodata de competenta FBI, toate astea sunt o minciuna criminala.
  acest cumpanash fiind un criminal, lucrurile se leaga de la sine.
  FBI, Federal Burteau of Investigation, nu are nici o treaba in tevatura asta. Ii prindeau de mult si pe stanescu, si pe toti mafiotii locali, care erau azi la parnaie pe 30 de ani, cat au capusat ei tarisoara ce le este atat de draga.
  Nici o stire despre FBI implicat la FBI ? Trezirea bah.
 • +9 (19 voturi)    
  E plina Romanica de specimene gen Dinca (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 0:51)

  Klaus_ [utilizator]

  Cascati ochii la oamenii din jurul vostru si o sa aveti surpriza sa constatati ca unul din zece ar putea face ce a facut Dinca. Nu a facut-o (inca!) pentru ca nu a avut ocazia sa treaca de acel prim prag catre crima. Dar unul din zece romani ar fi capabili sa omoare si apoi sa scape de cadavru (incinerandu-l, ingropandu-l, aruncanu-l in apa, sau alte variante). Despre ce vorbim aici? Grozaviile lui Dinca sunt doar subiecte de presa. Adevarata problema e mentalitatea si educatia precara a prostimii si integritatea politistilor. Un politist normal la cap, ar fi intrat imediat in casa lui Dinca si l-ar fi durut fix in cot de ce spunea procurorul, pentru ca menirea lui e sa salveze vieti nu sa respecte ierarhii si proceduri. Parintii fetei ar fi invatat-o ca nu are ce sa caute intr-o masina cu un strain. Vecinii ar fi anuntat politia imediat ce banuiau ca in casa lui Dinca se intampla lucruri ilegale. Insa la noi politistii au asteptat ca procurorul sa-si bea linistit cafeaua de dimineata in timp ce fata ardea mocnit in butoiul lui Dinca, parintilor fetei li s-a parut normal ca fata lor sa mearga cu autostopul iar vecinul, nu numai ca nu a anuntat politia, dar a cerut si el o tura cu fetele.
  • +4 (6 voturi)    
   Foarte corect! (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 7:45)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   Din pacate ai dreptate cu ce spui, tare asa fi vrut sa te pot contrazice!

   "la noi politistii au asteptat ca procurorul sa-si bea linistit cafeaua de dimineata in timp ce fata ardea mocnit in butoiul lui Dinca, iar vecinul, nu numai ca nu a anuntat politia, dar a cerut si el o tura cu fetele."

   Mai putin faza cu autostopul: fetele au iesit la "ia-ma, nene!"pentu ca nu existau alternative, nu circula microbuzul scolar!
  • +2 (4 voturi)    
   Cat se poate de adevarat (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 13:40)

   andypandy [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   La noi moralitatea este deja pe cale de disparitie si educatia copiilor se face doar la scoala (ca doar ora de religie trebuie sa-i invete ce e bine si ce e rau). O nepasare generala fata de orice mai putin fata de interesul direct personal ... ca deh, daca prinde o tura ... vecinului de ce sa-i mai pese ca ceea ce comite el este nu numai ilegal dar raneste o persoana. Eu am convingerea ca toata familia lui era implicata, vecinii stiau ce facea el acolo si nu ii interesa atat vreme cat nu-i "afecta neplacut" in mod direct. Oameni fara pic de constiinta sau omenie sau integritate morala ... cam la fel cum vad si politistii din ziua de azi in cazuri care ies la lumina:
   https://www.libertatea.ro/stiri/16-minore-caracal-fortate-sex-cu-romani-manageri-austrieci-si-soldati-americani-diicot-2720213
   https://www.tolo.ro/2018/01/23/cuprins-toate-capitolele-din-investigatia-gsp-cazul-shanghai/
   ... la noi ca in codru
 • -6 (16 voturi)    
  hai sa fim o natie independenta! (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 2:52)

  icarag [utilizator]

  unu ca dinca trebuie sa putrezeasca in puscarie si sa fac munca silnica , sau ucis la zid. hai pe getodacul iohanis sa nu mai asculte de merkel , si sa vina cu o propunere. glumesc.. ca stiu ca nu am cu cine.
 • +6 (14 voturi)    
  Ipoteza (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 7:04)

  hotnewsfil [utilizator]

  In ipoteza ca Dinca este un intermediar al unor traficanti de fete, carora 'le-a livrat' cele doua fete - Alevandra, Luiza -, Dinca, din proprie initiativa sau respectand sfaturile primite de la cei cu care a avut contacte (admise de reprezentantii autoritatilor!), el, ca sa dea impresia ca isi marturiseste faptele (colaboreaza cu autoritatile) i-a inundat pe "ascultatori" cu o multitudine de detalii scabroase (interesante pentru obsedatii sexual), detalii privind faptele care s-ar fi petrecut in cazul 'Caracal', in care este implicat (cazul Luiza, Alexandra).
  • +1 (5 voturi)    
   Ok (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 16:48)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   de ce pe site-ul FBI si in presa NA nu apare nimic despre afacerea asta ? Nu scrie nicaieri ca Biroul a facut ceva analize. Doar in presa romaneasca afiliata anumitor cercuri.
 • 0 (6 voturi)    
  ...nedumeriri... (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 14:25)

  baligosul [utilizator]

  Tipul. tipii de la BAU, de la Amerikuța, ce ne spun ?
  Cum că Dincă răpea fete pe care să le ,,folosească" pentru uz personal, greu de presupus că păstrarea unei fete într-o cameră fără baie, fără WC ar stîrmi apetitul sexual chiar al unui dezaxat, fetele erau lăsate după...legate pe un pat, unde se spălau ele ,,după" sau dacă aveau și ele o problemă absolut normală, să se ușureze, cum, unde o făceau, dacă erau legate ? Pe pat, în așternut ?
  Un singur lucru este acceptabil, din ce a constatat BAU, că dacă Alexandra nu ar fi telefonat la 112, Dincă ar fi repetat astfel de activități nedescoperit. Dar, și numai dar, Luiza a fost prima victimă? Sau a cîta a fost?

  BAU a presupus că Dincă nu răpea fete pentru traficare, el răpea fete pentru uzul personal, pentru a-și satisface anumite ,,exotisme sexuale".
  • +6 (6 voturi)    
   alta-i realitatea .. (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 15:45)

   sareta [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

   S-au dat de ceasul mortii sa reiasa faptul ca NU trafica fetele ...Oare de ce ? Cate persoane sus puse erau implicate si pana unde mergea acest ”sus” ? Liniste si abureala cum ca s-ar fi destainuit colegilor de celula .Ce manipulare grosolana .
 • +4 (4 voturi)    
  Cind a construit camerele subterane si de ce (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 16:04)

  D-or [utilizator]

  Camerele subterane cu belciuge si lanturi nu erau pentru fete de 40 de kile.

  Pare ca erau pentru barbati zdrahoni care nu trebuiau omoriti imediat, ci interogati intii si eventual pastrati vii pentru schimburi. Mafia?

  Cred ca data la care a facut acele constructii e foarte importanta.
 • +3 (3 voturi)    
  Perioada rea pentru pedofili. Retelele sociale (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 16:39)

  D-or [utilizator]

  Ma intreb daca au fost cercetate chiar poate pistele posibile, unele rezonabile, altele fanteziste, dar viata bate intotdeauna imaginatia.

  Poate ca fetele au fost alese pe retelele sociale. Luiza era absolut remarcabila, atragea atentia.
  Ar trebui cercetat istoricul accesarilor paginilor lor. Le-a vizitat cineva insistent?

  O alta pista, nerealista, dar care la care se gindeste toata lumea, e cit de mult sau de departe ar putea ajunge caracatita retelelor.
  26 iulie, Caracal, arestare Dinca. 10 august, Manhattan, sinucidere Epstein.
 • +4 (4 voturi)    
  Pedeapsa in US (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 19:31)

  Sebastian. [utilizator]

  Pe un asemenea specimen l-ar paste in US scaunul electric, camera de gazare sau injectia letala. In anymite state s-ar bucura de clementa cu o condamnare pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate inainte de ‘termen’
 • +2 (2 voturi)    
  Dinca si regretul (Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 22:25)

  pmct [utilizator]

  Avocatul lui declararse cu ceva timp in urma ca lui dinca ii pare rau de ce a facut si regreta faptele. Yeah, sure...
  Din conversatia ciminalului cu colegul de celula, reiese ca regreta ce a facut, precum regret eu ca a fost prins si e in puscarie acum.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by