"Dezbaterile din media pe tema taxei auto au depasit limitele unei dezbateri firesti si s-au transformat intr-o campanie violenta de instigare la nesupunere civica", a afirmat, joi, premierul Calin Popescu Tariceanu, in fata reprezentantilor organizatiilor civice, in cadrul dezbaterii de la Palatul Victoria, pe tema taxei auto.

"Mi se pare mai grav lucrul pe care l-am vazut, pentru ca dincolo de o dezbatere fireasca, in care multele critici pot fi exprimate oricând... cred ca acesta este rolul media… cred ca s-a trecut cu mult peste aceasta atitudine si a fost chiar o campanie violenta de instigare la nesupunere civica, ceea ce mi se pare ca depaseste limitele rationalului", a declarat Tariceanu.

Premierul a mai spus ca, in opinia sa, subiectul taxei auto a fost dezbatut intr-un mod "ingust", in conditiile in care s-a afirmat ca taxa auto ar fi doar o modalitate de a aduce bani la buget si nu taxa de mediu, asa cum sustine Guvernul, relateaza NewsIn.

"S-a avut in vedere un singur aspect, care de la inceput vreau sa va spun ca este gresit, si anume acela ca taxa de prima inmatriculare este o modalitate de a aduce bani la buget. Gresit! Taxa de prima inmatriculare nu a fost asa ceva si proiectul pe care il avem, privind taxa de poluare a automobilelor, iarasi nu vizeaza acest lucru, de a umple bugetul, cu toate ca din acest buget se fac proiectele de infrastructura, se dau fonduri la sanatate, educatie, pentru protectia mediului sau in alte domenii", a mai spus Tariceanu.

Joi, in aceeasi zi in care au avut loc dezbaterile de la Palatul Victoria pe tema taxei auto, PSD a depus, la Senat, un proiect de lege pentru eliminarea taxei auto.