Un bărbat de 36 de ani din Galați a fost reținut după ce a cerut cazier judiciar să se angajeze. Angajații de la Serviciul Cazier au fost surprinși să afle că bărbatul figura în baza de date a Poliției ca fiind dat în urmărire internațională, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul s-a produs la sediul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă din cadrul IPJ Galați.

Bărbatul s-a prezentat la ghișeu și a cerut eliberarea cazierului în vederea angajării.

Astfel, polițiștii au aflat că stăteau în fața unui urmărit internațional care avea de ispășit în Italia o pedeapsa cu închisoarea pentru proxenetism.

„La data de 16 ianuarie a.c., la ghișeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă din cadrul I.P.J. Galați, s-a prezentat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați, solicitând un certificat de cazier judiciar, în vederea angajării. Efectuând verificări, polițiștii au constatat că bărbatul figura în bazele de date ale poliției ca fiind dat în urmărire internațională. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare de către autoritățile italiene, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism”, au anunțat, vineri, reprezentanții IPJ Galați.

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat magistraților Curții de Apel Galați, care au emis un mandat de arestare provizorie, în vederea extrădării.