Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a transmis vineri PNL că, dacă vrea să aibă un candidat propriu pentru Primăria Capitalei, "să îl pună pe masă", dar "pe masa bucureştenilor, nu pe masa tocmelilor". Să spună ce vrea să facă acel candidat, pentru că cu toţii vrem un candidat care să câştige pentru că e cel mai bun", a afirmat Cioloş, insistând că este nevoie de un candidat comun.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cioloș a afirmat, la evenimentul de lansare a platformei candidaturii lui Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei, că dacă liberalii vizează o candidatură în Bucureşti, ar trebui să o prezinte în public.

  • "Vi se pare firesc ca pentru Bucureşti candidatul să fie rezultatul unor înţelegeri politice în săli închise, al unor tranzacţii: 'îmi dai aici şi îţi dau dincolo'?. Eu cred că e un lucru foarte bun că avem mai mulţi candidaţi şi începem de acum şi vorbim înainte de a decide care va fi candidatul nostru comun. (...) Alianţa USR PLUS va avea un candidat comun. Şi noi sperăm să găsim înţelepciunea şi la celelalte partide care vor într-adevăr să reconstruiască România să înţeleagă că va trebui să avem un candidat comun.
  • Dacă nu vom avea două tururi, turul de selecţie îl organizăm noi. Nu o să tot stăm să ne plângem că ne pică drobul de sare pe cap şi nu putem să facem lucrurile mai bine.
  • Şi exact asta am început astăzi. Vlad Voiculescu vă prezintă proiectele, viziunea şi echipa. Nicuşor Dan a vorbit şi el despre ce vrea să facă. Sperăm să îi vedem şi pe ceilalţi.
  • Şi dacă PNL vrea să aibă un candidat, să îl pună pe masă. Dar pe masa bucureştenilor, nu pe masa tocmelilor. Să spună ce vrea să facă acel candidat, pentru că cu toţii vrem un candidat care să câştige pentru că e cel mai bun", a spus Cioloş.

El a susținut că prezentarea platformei candidaturii lui Voiculescu face parte dintr-o fază de "precampanie" pe care PLUS o doreşte "cât mai activă" și că asta nu înseamnă că PLUS se ceartă cu cei de la USR sau cei de la PNL şi cu alte partide, ci că "își asumă cu responsabilitate candidaturile acestea".

Cioloş a mai spus că dacă se vor organiza alegeri într-un singur tur, existenţa unor candidaţi separaţi din partea USR-PLUS şi a PNL reprezintă "condiţia pentru a pierde alegerile".