​Cei cinci candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) susţin, vineri, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea şi Daniel Horodniceanu.

Sediul Ministerului JustitieiFoto: Agerpres

Ministerul Justiţiei a declanşat pe 2 decembrie anul trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT, relatează Agerpres.

Săptămâna aceasta au susţinut interviurile candidaţii pentru posturi de conducere în Parchetul General şi la DNA. Candidaţii pentru Parchetul General, DNA şi DIICOT au putut depune cereri de înscriere la selecţie până pe 23 decembrie 2019.

Dosarul a inclus dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei pentru care se concurează, curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite în compartimentele în care candidatul şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii sale profesionale, alături de orice alte înscrisuri relevante. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.