Un primar din județul Argeș a acroșat cu mașina un copil de 10 ani și a fugit, fiind cercetat penal de polițiști pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Mădălina Epure, a declarat corespondentului Mediafax că accidentul a avut loc miercuri în localitatea Călinești.

"Un autoturism condus de un bărbat de 67 de ani din direcția Călinești spre Valea Corbului ar fi acroșat un minor de 10 ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile, după care și-ar fi continuat deplasarea, fiind identificat ulterior, pe raza aceleiași localități. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ", a spus reprezentantul Poliției.

Potrivit sursei citate, copilul a fost rănit ușor, fiind transportat la spital.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție pe numele bărbatului. Șoferul le-a declarat polițiștilor că nu și-a dat seama că ar fi acroșat copilul și nu a părăsit, cu intenție, locul accidentului.

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax că șoferul vinovat este Dorin Cătănea, primarul comunei Beleţi Negreşti.